معرفی انواع برشکاری فلزات

معرفی انواع برشکاری فلزات

یکی از حیاتی ترین موارد مورد نیاز در ساخت فلز ، توانایی شکل دادن به اجزای فلزی و قابلیت برش فلز برای مطابقت با نیازهای پروژه است. فلز یکی از سخت‌ترین موادی است که تا کنون ساخته شده است.
ماشین‌های برش فلزات به دلیل سخت بودن کار با فلز تولید و روانه بازار شدند. اما هزاران ابزار برش فلز وجود دارد ، دستی یا ماشینی که در هنگام نیاز شاید سر در گم شویم که کدام نوع برای کار ما مناسب‌تر است.
انواع برشکاری فلزات توسط انواع دستگاه برش انجام می‌شود که هر کدام دارای مزایا و معایب ، هزینه و سبک برش خاص خود می‌باشد. هدف این مقاله معرفی انواع برشکاری و مزایا و معایب آن‌ها است با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

انواع برشکاری فلزات

ماشین ابزارها نقش حیاتی در صنعت تولید دارند. در صنعت آهن ماشین‌هایی مانند : گیوتین (قیچی) ، ماشین تراش ، اره ، فرز ، مته ، مشعل و واترجت بیشترین کاربرد را برای پروژه‌های انواع برشکاری فلزات و فرم دهی آن‌ها دارند.
به طور کلی ، ماشین‌ابزار ، ماشین‌های برش یا شکل‌دهی فلزی هستند که برای تغییر قطعه کار به اندازه و شکل مورد نیاز با برش و تغییر حالت بخش‌های از فلز مورد استفاده قرار می‌گیرند.
ماشین ابزارها یا به صورت دستی یا با کنترل اتوماتیک کار می‌کنند. انواع مختلفی از ماشین‌های ابزار وجود دارد که شامل ماشین‌های برش فلز ، ماشین‌آلات شکل‌دهی فلز و سایر ماشین‌های ابزار می‌شود.
دستگاه‌های انواع برشکاری فلز عبارتند از: تراش ، دستگاه حفاری ، دستگاه فرز ، دستگاه CNC ، دستگاه سنگ زنی ، واترجت ، هوا برش  و غیره هستند. در ادامه به معرفی هر یک می‌پردازیم.

ماشین تراش

این ماشین کارکردی شبیه به چرخ سفالگری دارد ، ماشین تراش قطعه‌ای از ماشین است که قطعه ای را می چرخاند که روی یک محور افقی است و اجازه می‌دهد تا مراحلی مانند برش ، سنباده زدن ، رزوه کشی و موارد دیگر روی آن قطعه انجام شود. 

مزیت ماشین تراش این است که قطعه را مطابق با محور خود متقارن می‌کند ، یعنی به راحتی یک دایره تمیز را تحویل می‌دهد. این ماشین دارای قابلیت‌هایی مانند : رزوه زدن داخلی و خارجی ، حفر دایره شکل یکدست روی ورق ،شیارزنی است.

ماشین تراش عمدتاً برای مقاصد صنایع دستی بوده است. با این حال ، به دلیل تطبیق پذیری آن ، می تواند قطعات فلزی ویژه ای را ایجاد کند که کاربردهای کاربردی مانند: دستگیره در ، مهره ، پیچ و … را دارد.

اره

اره یکی از قدیمی‌ترین روش از انواع برشکاری فلز به شمار می‌رود. اره‌ها به دلیل استفاده ساده و تطبیق پذیری که دارند امروزه هنوز مورد استفاده قرار می‌گیرند. اره به شکل‌های مختلفی تولید می‌شود و روش‌های مختلف کاربرد را ارائه می‌دهد. از رایج ترین ابزار برش  ورق فلز و لوله های فلزی هستند زیرا دارای طراحی ساده و سهولت کار هستند. 

اگرچه انواع مختلفی از اره‌ها وجود دارد ، اره‌های دایره ای ، اره های رفت و برگشتی ، اره نواری ، اره‌های سرد و غیره ، اما آنها عمدتاً برای برش یک جزء کوچک فلزی به ابعاد خاصی و بدون توجه به جزئیات دقیق استفاده می‌شوند.

مته

مته یا دریل نیز در مورد ماشین آلات برش فلز بسیار رایج است. این نوع ماشین از یک مته و یک موتور قدرتمند ساخته شده است. و در حالی که با سرعت بسیار بالا می چرخد و تعداد معینی سوراخ با عمق و ابعاد مختلف در ورق فلزی ایجاد می‌کند.

معرفی انواع برشکاری فلزات

فرز کاری

انواع برشکاری توسط دستگاه فرز برای کارهای کوچک و بدون نیاز به اندازه دقیق و دقت در برش می‌باشد. در این نوع برشکاری می‌توان از یک دیسک برش فلز ساینده بر روی یک مته برقی با کمک یک پد پشتی برای حمایت از دیسک استفاده کرد. برای کاربردهای معمولی یا سنگین‌تر ، برش دیسک یا سنگ فرز بهترین نتایج را ارائه می‌دهد.

تا به اینجا از دستگاه های سنتی و قدیمی صحبت کردیم. این نوع دستگاه‌ها برای سوراخ زدن ، رزوه کردن و برش‌های کوچک که نیاز به دقت برش و اندازه دقیق ندارند کا آمد می‌باشد.
اما در پروژه های بزرگ با ضخامت فلزات و تعداد بالا ما نیاز به دستگاه اتوماتیک با دقت بالای برش ، کیفیت ، سرعت و هزینه مناسب داریم که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

معرفی انواع برشکاری فلزات

انواع برشکاری CNC

برشکاری CNC به عنوان یکی از مدرن‌ترین روش از انواع برشکاری فلزات در صنعت فولاد سازی است. CNC که مخفف Computer numerical control است ، به معنی کنترل از طریق کامپیوتر می‌باشد. این نوع برشکاری با وارد کردن اعداد و به وسیله کامپیوتر و بدون دخالت دست انجام می‌شود در نتیجه از دقت و سرعت بالایی برخوردار است.
برشکاری سی ان سی که دارای انواع مختلفی از جمله برش لیزر ، هوا برش ، پلاسما و واتر جت می‌باشند که هر کدام مناسب جنس و ضخامت‌های متفاوتی هستند که در ادامه به توضیح هر یک می‌پردازیم.

برش لیزر

برش لیزر به عنوان یکی روش ها مدرن در ورق با ضخامت 10 تا 25 میلی متر مورد استفاده قرار می‌گیرد. لیزر در انواع برشکاری فلزات دارای دقت و کیفیت بالایی است. همچنین استفاده از این روش بسیار آسان می‌باشد و حتی بدون اپراتور نیز می‌توان کار برش را انجام داد. برش لیزر CNC در ضخامت‌های پایین دارای سرعت بالایی بوده ولی سرعت آن در ضخامت‌های بالا به شدت کاهش می‌یابد.

ویژگی برش لیزر

  1. صافی سطح بالا
  2. عدم وجود تمرکز تنش
  3. دقت بالا در برش بدون پلیسه
  4. عدم نیاز به ماشین کاری مجدد
  5. ایجاد هر گونه شکل دلخواه و پیچیده
  6. عدم سوختگی ناشی از برش و ضایعات کم مجموعه‌ای
معرفی انواع برشکاری فلزات

برش پلاسما

یک دستگاه برش پلاسما در انواع برشکاری فلزات از جریان پلاسما برای انتقال انرژی به یک ماده کاری رسانا استفاده می‌کند. جریان پلاسما معمولاً با عبور دادن گاز ، مانند نیتروژن ، اکسیژن ، آرگون و یا حتی هوا ، از طریق یک نازل باریک تشکیل می‌شود.
جریان الکتریکی تولید شده توسط منبع تغذیه خارجی ، انرژی کافی به جریان گاز می‌افزاید تا آن را یونیزه کند و آن را به یک قوس پلاسما تبدیل کند. به همین دلیل است که این فرآیند اغلب برش قوس پلاسما نامیده می‌شود. قوس پلاسما با مذاب کردن فلز عملیات برش را انجام می‌دهد.

ویژگی برش پلاسما

  • قادر به برش تمام مواد رسانا
  • حداکثر ضخامت تا ۱۵۰ میلی متر
  • سرعت برش سریعتر از سوخت اکسی
  • کیفیت عالی برای ضخامت تا ۵۰ میلی‌متر
  • کیفیت برش بهتر در مقایسه با برش شعله
  • امکان برش در آب و در نتیجه ایجاد قوس کوچک
  • هزینه نسبتا مناسب برای برش ورق‌ با ضخامت متوسط
  • بهترین راه برای برش فولاد ضد زنگ و آلومینیوم با ضخامت متوسط.

هوا برش

در این روش شعله ایجاد شده از طریق دستگاه هوابرش به قسمت مورد نظر برای برش در سطح فلزی برخورد کرده تا فلز توسط شعله گرم به درجه حرارت ذوب خود برسد.پس از داغ شدن فلز سریع به اکسید آهن مایع تبدیل و برش انجام می‌شود. مقدار اکسید باقیمانده بر روی فلز که به خاکستر تبدیل شده است با کمک سوهان‌کاری و چند ضربه از فلز جدا می‌شود.
استفاده از هوا برش در میان انواع برشکاری فلزات علاوه بر تولید خاکستر براده و گرمای زیاد هنگام کار به دلیل اکسید شدن محل برش نسبت به دیگر روش‌های برشکاری مانند برشکاری پلاسما از دقت و سرعت پایینی برخوردار است اما به دلیل ارزان قیمت بودن تجهیزات و مقرون به صرفه بودن، بیشترین استفاده را در برش فلزات دارد.

ویژگی هوا برش

  • کاهش میزان ضایعات
  • مقرون به صرفه بودن
  • سرعت بالای انجام عملیات برش‌کاری
  • برش همزمان چندین قطعه مشابه با یکدیگر
  • سهولت در برش قسمتی از قطعات و ورق‌های بزرگ
  • اجرای برش بر روی قطعات ضخیم ، اشکال و طرح‌های پیچیده
معرفی انواع برشکاری فلزات

برش گیوتین

دستگاه برش گیوتین یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین دستگاه‌ها در بخش صنعت انواع برشکاری فلزات به شمار می‌رود. کار این دستگاه برش ورق‌هایی با طول زیاد با کیفیت برشی عالی در کمترین زمان است. قبل از برش به اندازه نهایی ، ورق توسط یک گیره هیدرولیک قابل تنظیم (تنظیم فشار تعیین شده بر اساس نوع ورق) در جای خود محکم می‌شود. و تضمین می‌کند که هیچ حرکتی از ورق در طول فرآیند برش وجود ندارد.

ویژگی برش گیوتین

  • سرعت در برش
  • مقرون به صرفه
  • برشی منظم و یکنواخت بدون سوراخ
  • روشی مناسب برای انجام برش‌های طولی بدون تغییر رنگ و سوختگی
  • ایجاد حداقل دندانه در لبه برش و کیفیت بالای سطح برش خورده

برش واتر جت

برشکاری واترجت ، در این روش برش در میان انواع برشکاری فلزات ، برش توسط آب با فشار بالا صورت می‌گیرد. برای برش مواد سخت از ترکیب آب و مواد ساینده استفاده می‌شود. بسته به جنس ماده‌ای که قصد برش آن را داریم از سیلیکون ، سیلیس و یا لعل به عنوان ماده ساینده مورد استفاده قرار گیرد.

دستگاه برشکاری واترجت بدون تولید آلاینده با مصرف آب کم می‌تواند تمام ورق‌های فولادی را بدون محدودیت ضخامت ببرد. واترجت برای برش قطعات حساس به حرارت مانند ورق گالوانیزه بسیار مناسب است.

معرفی انواع برشکاری فلزات

کلام آخر :

مجموعه آهن بازار با سال‌ها تجربه در بازار آهن و دارا بودن انواع دستگاه‌های مدرن برشکاری آماده ارائه خدمات به شما مشتری گرامی می‌باشد. اگر با خواندن مطلب فوق هنوز در تصمیم برای روش برشکاری پروژه خود دچار تردید هستید ، لطفا با ما تماس بگیرید و با کارشناسان آهن بازار برای مشاوره صحبت کنید.

امیدواریم مطلب فوق برایتان مفید واقع شده باشد. سپاسگزاریم که تا انتهای مقاله همراه‌مان بودید.

آیا تجربه انتخاب روش برشکاری نامناسب داشته اید که باعث خسارت مالی شده باشد؟ لطفا برایمان بنویسید تا ما و دیگران از تجربه شما استفاده کنیم.

Sohamarketing
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *