معرفی جامع داربست مثلثی (اسکافلد) و کاربرد

معرفی جامع داربست مثلثی (اسکافلد) و کاربرد

امروزه پیشرفت جوامع و گسترش ساخت و ساز باعث شده تا بشر برای راحتی و سرعت بخشیدن به امر ساخت و ساز و شهر سازی ، دست به اختراع مصالح و تجهیزاتی بزند که در کنار ساده بودن عملکرد آن‌ها به روند توسعه سرعت ببخشد و یکی از این تجهیزات ساخت انواع داربست مثلثی (اسکافلد مثلثی) است.
این نوع داربست در کنار ایمنی بالایی که دارد بسیار مورد خوبی برای کارهای مرتفع می‌باشد که به نسبت دیگر داربست‌ها ایمنی بالاتری دارد. داربست مثلثی دارای انواع مختلفی است که هر کدام برای کاربردهای گوناگونی تولید و استفاده می‌شوند. هدف این مقاله ذکر انواع داربست مثلثی (اسکافلد مثلثی) و معرفی کاربرد هر یک از آن‌ها می‌باشد. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

داربست مثلثی (اسکافلد) چیست؟

داربست مثلثی که معادل انگلیسی آن (SCAFFOLDING TRIANGEL) می‌باشد و در ایران با نام اسکافلد مثلثی هم شناخته می‌شود ، یکی از تجهیزات صنعت ساخت و ساز و عمران می‌باشد ، و این داربست در پروژه‌های کار در ارتفاعات بالا لازم و ضروری است.

داربست مثلثی از نظر استحکام و ایمنی بسیار کارآمدتر از جک‌های ساده و صلیبی است. اسکافلد مثلثی که یک داربست فلزی می‌باشد ، دارای ساختاری مثلثی شکل که مجموعه ای از میله‌های قائم ، افقی و مورب می‌باشد و مانند یک اتصال مفصلی بوده که شبیه به یک سازه خرپایی عمل می‌کند.

داربست مثلثی در انواع مختلف تولید می‌شوند که هر کدام مناسب پروژه با شرایط گوناگون می‌باشند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

انواع داربست مثلثی (اسکافلد)

داربست مثلثی از لحاظ نصب به 2 نوع سنتی و مدولار تقسیم می‌شود :

داربست مثلثی سنتی : در این نوع اسکافلد مثلثی برای بستن نیاز به کارگر ماهر و آچار است زیرا این نوع با پیچ و مهره بسته می‌شود و زمان بیشتری در نصب و جمع آوری آن باید در نظر گرفت. اتصال لوله‌های داربستی به وسیله چهارپیچ ثابت و گردان می‌باشد. 

داربست مثلثی مدولار : در این نوع اسکافلد مثلثی نیاز به کارگر ماهر نیست زیرا تمام قطعات به صورت نر و ماده در هم چفت می‌شوند و با ضربات چکش محکم می‌شوند. داربست مثلثی مدولار که به داربست چکشی هم معروف می‌باشد ، به سرعت نصب و جمع می‌شود و دارای استحکام و ایمنی خوبی می‌باشد. مدولار به معنی چکش می‌باشد. فریم داربست مثلثی مدولار در ابعاد استاندارد 120*50 ، 120*75 ، 120*100 و همچنین مهار ضلعی به طول 120 سانتی متر و مهار قطری به طول 170 سانتی متر تولید می‌گردد.

معرفی جامع داربست مثلثی (اسکافلد) و کاربرد

مشخصات فنی داربست مثلثی

داربست مثلثی شامل لوله‌هایی در اندازه‌های مختلف و دقیق است که باید بدون درز و شکاف و از لوله‌های بدون درز (مانیسمان) باشد ، به این دلیل که ممکن است استحکام لازم را برای بتن‌ریزی نداشته باشد. قسمت های مختلف داربست مثلثی عبارتند از:

  • صفحه کفی
  • پیچ تنظیم
  • پین های داربست
  • میل مهار افقی و مایل

و در ابعادی از قبیل 100 در 120 و یا 75 در 120 ساخته می‌شود.

در ضمن استفاده از این اسکافلد مثلثی باید این نکته را مد نظر قرار داد که این نمونه‌ها را تنها می‌‌توان بر روی سطوح محکم و استوار اجرا نمود. در غیر اینصورت احتمال دارد بعد از پروسه بتن ریزی ، پایه‌های آنها نشست کند.
از این رو پیشنهاد می‌دهیم تا چنانچه نسبت به محکم بودن زمین مردد هستید به منظور پیشگیری از این اتفاق تخته‌های مخصوص را در قسمت زیرین پایه‌ها تعبیه کنید.

ویژگی داربست مثلثی مدولار

  • ایمنی بالا
  • تحمل بار زیاد
  • حمل و نقل آسان
  • نصب و مونتاژ سریع
  • استحکام بالا در عین سبکی
  • قابلیت تنظیم تراز و ارتفاع
  • قابل استفاده در ارتفاعات بلند
  • تعادل بیشتر کارگر به هنگام کار
  • بدون نیاز به تکنسین و کارگر ماهر در هنگام نصب و جمع آوری
  • تنوع سایز و ابعاد در کنار تنوع قیمت دست کاربر را برای انتخاب باز می‌گذارد.

داربست مثلثی به دلیل وجود مهاربندهای مورب جوش داده شده بر روی قاب آن دارای مزایای بسیار متنوعی است که یکی از آنها این است که تنها یک جعبه از این سازه دارای مقاومت بالایی است که به تنهایی برای سازه هایی با ارتفاع بلند به اضافه استهلاک داربست مدولار اجرا می‌شود. و در عین نصب اگر یکی از تجهیزات داربست سقوط کند به سختی دچار تغییر شکل می‌شود.

معرفی جامع داربست مثلثی (اسکافلد) و کاربرد

کاربرد داربست مثلثی

اسکافلد مثلثی با مزیت‌های فراوانی که دارد یکی از کاربردی‌ترین داربست در صنعت ساخت و ساز و عمران به شمار می‌رود. با بهره گیری از این محصولات می‌ توانید به بالاترین و یا غیر قابل دسترس ترین بخش هر سازه ای دسترسی پیدا کنید. به علاوه برای سقف های بسیار بزرگ که وزن زیادی دارند نیز بسیار مناسب هستند.

  1.  اجرای انواع سقف های بتنی
  2. در ساخت و ساز پل و تقاطع ها

  3. قابل تعبیه در نماهای ساختمان و عملیات های عظیم پالایشگاهی
  4. در مواردی که سازه واجد سقف های منحنی و یا غیر مسطح است.

در قاب بندی دال‌ها ، تیرها و سازه‌های سنگین قاب بندی با دال‌های بتنی مشخص و بلند ، به دلیل وزن نسبی سنگین دال‌ها ، استفاده از داربست ضروری است.

برای کرکره‌بندی انواع دال‌های بتنی تکراری و سقف‌های عریض و سنگین، به‌ویژه در مکان‌های بالاتر مانند پل‌ها ، می‌توان از سیستم داربست مثلثی استفاده کرد.

نکات مهم در نصب داربست مثلثی (اسکافلد)

  • داربست های مثلثی بدون نیاز به قطعات اضافی به یکدیگر متصل می‌شوند.
  • برای تحمل فشارهای بتن از والینگ فلزی بر روی داربست مثلثی استفاده می‌شود.
  • امکان اجرای دال تخته سه لا و ورق فلزی در امتداد داربست های مثلثی وجود دارد.
  • بسته به ضخامت دال، عناصر عمودی می توانند به یکدیگر نزدیکتر یا دورتر شوند.
  • محلی که می خواهید در آن اسکافلد بندی انجام دهید، باید زمین سفتی داشته باشد و یا از تخته زیرپایی باید استفاده کنید.
  • پایه‌ی اسکافلدها باید حتماً تراز باشد تا فشار وارده به صورت یکنواخت بین لوله‌ها توزیع شود.
  • قطعات اسکافلد باید توسط بست‌های مناسب به یکدیگر متصل شوند.
  • قطعات اسکافلد بر روی پایه‌های ترازشونده نصب می‌شوند و تا ارتفاع مدنظر مرحله به مرحله به یکدیگر متصل می‌شوند.
  • با استفاده از سرجک می‌توان ارتفاع اسکافلد‌ها را در شرایطی که نیاز به تنظیم ارتفاع با ابعاد کمتر از یک قطعه‌ی اسکافلد وجود دارد ، تنظیم نمود.
  • پس از قرار دادن پایه‌های داربست در فاصله 120 سانتی‌متری از یکدیگر ، مهاربندهای افقی با استفاده از سنجاق داربست به یکدیگر متصل می‌شوند.
  • یکی از اجزای داربست اسکافلد ، میل مهار است. توجه کنید که برای داربست بندی باید بین دو عضو قائم مهار ، ضلع قرار بگیرد و مهار ایجاد شده بین دو لوله‌ی افقی نصب شود. سپس بین پایه‌های داربست‌ها کفشک را قرار می‌دهیم که باعث تنظیم تعادل داربست می‌گردد.
معرفی جامع داربست مثلثی (اسکافلد) و کاربرد

سخن پایانی :

تا به اینجا در مورد مزیت‌ها و کاربرد داربست مثلثی صحبت کردیم اما موضوع مهمی که وجود دارد تهیه این نوع داربست است که بسیار مهم می‌باشد. در هنگام خرید به نکاتی مانند : استاندارد بودن فریم ها توجه داشته باشید.
بارها پیش آمده بعضا خریداران ، داربست مثلثی غیر استاندارد تهیه کرده اند و هنگام نصب متوجه شده اند که داربست بیش از ارتفاع ۳ متر کج می‌شود و نمی‌شود در ارتفاع زیاد استفاده کرد. همچنین دقت کنید به هیچ وجه داربست مثلثی تولید شده با لوله درز دار خرید نکنید.این نوع داربست ها توان باربری بسیار پایینی دارند و امکان فروریزی آنها هنگام بتن ریزی بسار بالا است.

امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد. سپاسگذاریم که تا انتهای مقاله همراهمان بوده‌اید.

لطفا اگر نظر یا سوالی دارید برایمان بنویسید تا کارشناسان آهن بازار در اولین فرصت پاسخگوی شما باشند. و یا با راه‌های ارتباطی ما در بخش تماس با ما ، ارتباط برقرار کنید.

support
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *