پشم سنگ یک نوع ماده عایق حرارتی است که از سنگ های طبیعی مانند بازالت یا دیاباز تهیه می شود. با ذوب کردن سنگ ها و سپس چرخاندن مواد با سرعت بالا، فیبرهای پشم سنگ تولید می شوند. فیبرهای تولید شده تحت فشار به اشکال مورد نظر مانند پانل و یا لوله ای با قطر و ضخامت مشخص تبدیل می شوند.
پشم سنگ یک عایق حرارتی و صوتی بسیار مناسب است که در ساختمان سازی کاربرد فراوان دارد. این عایق به دلیل مواد تشکیل دهنده، ضدحریق بوده و تا دماهای بسیار بالا امکان استفاده از آن وجود دارد. پشم سنگ عایق رطوبت نیز می باشد و همچنین از رشد کپک و باکتری در دیواره های عایق کاری شده جلوگیری می کند.
علاوه بر کاربرد این ماده در عایق کاری با توجه به اینکه امکان نگهداری مقادیر زیاد رطوبت در خود را دارد، از این ماده به عنوان بستر رشد گیاهان نیز استفاده می شود.
در ادامه به بررسی نحوه نصب و اجرای پشم سنگ بر روی دیواره پروژه های صنعتی و ساختمان پرداخته خواهد شد.
گام اول: تمیزکاری محل نصب و اجرای پشم سنگ
در ابتدا باید سطح زیرین کار مسطح و تمیز شود و هرگونه آلودگی که موجب برآمدگی یا فرو رفتگی از سطح شود برطرف گردد. سطح عایق کاری باید کاملا خشک باشد و در صورتی که شستشو سطح صورت گرفته باشد، فرایند نصب عایق باید تا خشک شدن کامل سطح عایق کاری به تاخیر بیوفتد.
گام دوم: زیرسازي کار
در این مرحله باید سطوح عایقکاری هم سطح شوند برای مثال باید شیارهای سطوح بر طرف شود و فواصل هوای از بین رود. باید دقت داشت که دیواره عایقکاری نباید دارای پستیوبلندی باشد و سطوحی مانند گچبریها بایستی قبل از عایقکاری تراشیده شوند. باید دقت داشت که ناهمترازی موجب فشردهشدن عایق شده که میتواند خاصیت عایقکاری پشم سنگ را تحتتأثیر قرار دهد.
گام سوم: نصب نگهدارنده و چارچوب موردنظر
بعد از همسطحسازی و ازبینبردن پستی بلندیهای سطح نوبت به نصب نگهدارندههای پایه عایق میرسد. این نگهدارندهها در پایین سطح عایقکاری نصب میشوند و وظیفه نگهداری بار پایههای عایقکاری را دارند. پس از نصب نگهدارندهها بر روی پایههای نصب شده میتوان پنلهای عایق را بر روی پایهها قرار داد. جنس پایهها معمولاً آهنی میباشد؛ ولی در مواردی میتوان از پایههای چوبی نیز استفاده کرد. در صورت استفاده از پایههای خوبی، برای نصب عایق میتوان از چسب چوب استفاده کرد. باید دقت داشت که جهت نصب پایهها علاوه بر استفاده از نگهدارنده میتوان از گلمیخ نیز استفاده نمود.
گام چهارم: جایگذاری عایق پشم سنگ در قاب
در مرحله بعد پس از چهارچوب بندی، و مشخص کردن ابعاد هر چهارچوب لازم است پنلهای عایق بهوسیله کارد تیز و یا کاتر با ابعاد متناسب با چهارچوبها برش داده شوند و در قابها قرار گیرند. لازم به ذکر است ابعاد استاندارد پنلهای عایق پشم سنگ 120 در 60 سانتیمتر میباشد.
گام پنجم: برشکاری قسمتهای کاربردی
پس از نصب پنلها لازم است محل قسمتهای کاربردی مانند دریچههای کولر، پریزهای برق، محل عبور تأسیسات مکانیکی و برقی، برش خورده و از سطح عایقکاری خارج شود و سطح بدون عایق باقی بمانند. البته میتوان فرایند برشکاری را قبل از نصب پنلها نیز انجام داد که نیازمند اندازهگیری دقیق فواصل جهت برشکاری صحیح می باد.
گام ششم: نصب عایق بر روی سطح نصب و اجرای پشم سنگ
برای نصب و تثبیت عایق بر روی دیواره از رو میتوان استفاده نمود
روش اول استفاده از چسب:
در روش اول برای نصب عایق بر روی دیواره میتوان سطح پشم سنگ را به چسب چوب آغشته کرد و پنل را تا زمان خشکشدن چسب چوب با کمک تکیهگاه به دیوار فشار داد.
روش دوم استفاده از گلمیخ:
در این روش از گلمیخ جهت اتصال پنل به دیواره استفاده میشود. باید دقت داشت استفاده از این روش امکان بهوجودآمدن پل حرارتی را افزایش میدهد.
روش سوم سیمکشی:
در روش پس از نصب عایق در چهارچوب، از مفتولهای سیمی جهت نصب و تثبیت عایق روی دیواره استفاده نمود.
گام هفتم: پوشاندن عايق
در اين گام پس از پیادهسازی عایقها در قابهای تعبيه شده، روكش موردنظر كه شامل كناف و يا ساير پوششها میباشد، بر روي عايق نصب كنيد. اين روكش به اين علت زده میشود كه مانع نفوذ رطوبت به عايق میشود و اينكه ذرات معلق عايق در هوا پخش نشود و هم اينكه طول عمر عايق در فضاي پوشيده شده خيلي بيشتر است. پوشش روي عايق عایقکاری در ساختمان در ٣ ناحيه انجام میشود
: -1 عایقکاری دیوارهای ساختمان از داخل و خارج ساختمان
-2 عایقکاری بام ساختمان از داخل و خارج ساختمان
-3 عايق كف ساختمان
تهیه و خرید پشم سنگ
آهن بازار با بیش از 15 سال تجربه در تهیه و تجهیز کارگاه های ساختمانی و صنعتی افتخار پخش انواع عایق حرارت، صوت و رطوبت را دارد و برای خرید پشم سنگ می توانید با واحد تماس این مجموعه تماس حاصل فرمایید.