انواع فوم پلی اتیلن از نظر ساختار،چگالی و کاربرد

انواع فوم پلی اتیلن از نظر ساختار،چگالی و کاربرد

فوم پلی اتیلن یک ماده فوم ترموپلاستیک سلول بسته با ارزش است که به دلیل خواص و ویژگی‌های منحصر بفردی که دارد به یکی از پرکاربردترین فوم در انواع صنایع تبدیل شده است. فوم پلی اتیلن بیشتر به عنوان یک عایق قدرتمند ، یک ضربه گیر عالی در بسته بندی وسایل حساس و گران قیمت و یک ماده ضدآب شناور مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما آیا می‌دانید انواع فوم پلی اتیلن از نظر ساختار ، ظاهر و کاربرد چه تفاوت‌هایی دارند؟ اگر برای پروژه خود در حال خرید فوم پلی اتیلن هستید لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی از انواع ساختار موجود ، انواع شکل موجود و بهترین نوع کارایی و کاربرد هر یک را به شما خواننده عزیز بدهیم تا از خرید خود با اطلاعات کامل لذت ببرید.

فهرست مطالب

خواص انواع فوم پلی اتیلن

قبل از معرفی انواع فوم پلی اتیلن لازم است با ساختار کلی و خواص بی نظیر ایین فوم آشنا شوید.

فوم پلی اتیلن یک ماده فوم ترموپلاستیک سلول بسته است که به دلیل ویژگی‌هایی که دارد بسیار با ارزش است. این فوم یک فوم سلول بسته است که از سلول‌های ریز و متراکم تشکیل شده است که توسط دیواره‌های آن محصور شده‌اند.
سلول‌ها نزدیک به هم هستند ، اما به هم متصل نیستند. از این رو ، فوم های سلول بسته مانند فوم‌های پلی اتیلن برای مسدود کردن جریان مایعات و گازها بسیار ایده آل هستند.
انواع فوم پلی اتیلن در برابر هوا ، رطوبت و نفوذ مواد شیمیایی مقاوم هستند. ساختار آنها ، آنها را قوی تر ، متراکم تر و سفت تر از فوم‌های سلول باز می‌کند. فوم پلی اتیلن علیرغم ساختار سلول بسته ، ماده‌ای سبک و انعطاف پذیر است.

انواع فوم‌ پلی اتیلن مقاوم در برابر ضربه و بسیار انعطاف پذیر هستند و برای کاربردهای بالشتکی بسیار مهم هستند. رسانایی حرارتی کم آنها باعث می‌شود که مواد عایقی مناسبی داشته باشند.
انواع فوم پلی اتیلن ساختاری نرم ، غیر ساینده و مقاوم در برابر گرد و غبار ، پارگی و تخریب هستند. آنها دارای ثبات رفتاری بالایی هستند که به آنها اجازه می‌دهد چندین فرآیند ساخت را تحمل کنند.
همچنین انواع فوم پلی اتیلن دارای خواص ضد میکروبی هستند که از رشد باکتری‌ها ، کپک‌ها و سایر میکروارگانیسم‌ها جلوگیری می‌کنند. این خواص باعث می‌شود فوم‌های پلی اتیلن برای بسیاری از مصارف شخصی و صنعتی مناسب باشند.

اما با ترکیب مواد شیمیایی یا افزودنی‌ها برای دستیابی به یک سری ویژگی‌های خاص به فوم‌های پلی اضافه می‌شود که آن را دارای انواع ساختار ، خواص ویژه و کاربردهای متفاوتی می‌کند که در ادامه به معرفی هر یک می‌پردازیم.

خرید انواع فوم پلی اتیلن

انواع فوم پلی اتیلن می‌تواند در ضخامت‌ها و دانسیته‌های (میزان حجم و چگالی فوم) مختلف تولید شود.

انتخاب میزان چگالی بستگی به نوع استفاده دارد که این موضوع می‌تواند در موارد مختلف متفاوت باشد. پلی اتیلن با چگالی و دانسیته بالا محصولی با کیفیت تر و بهتر نسبت به پلی اتیلن با دانسیته پایین به حساب می‌آید. خرید فوم پلی اتیلن نیز با توجه به نوع ساختار ، ضخامت ، ابعاد و دانسیته آن محاسبه می‌شود.

ساختار انواع فوم پلی اتیلن

فوم‌های پلی اتیلن از نظر نوع ساختار تشکیل دهنده متفاوت هستند. ساختار انواع فوم پلی اتیلن به شرح زیر است :

انواع فوم پلی اتیلن متقاطع (XLPE)

در فوم‌های متقاطع که با نام‌های تجاری XLPE و کراسلینک نیز شناخته می‌شوند ، مولکول‌های تشکیل‌دهنده با پیوندهای مولکولی به هم متصل می‌شوند و اتصالات زنجیره‌ای را از زنجیره‌های کربنی مستقیم تشکیل می‌دهند. پیوند متقابل مولکول‌ها ساختاری قوی و سفت ایجاد می‌کند. فوم های متقاطع در برابر نفوذ مواد شیمیایی ، گاز و رطوبت نسبت به دیگر انواع فوم پلی اتیلن بادوام تر و مقاوم تر هستند. آنها پایداری حرارتی و ابعادی ، خواص عایق و مقاومت در برابر ضربه و لرزش بیشتری دارند. با این حال ، تولید ساختا‌های متقاطع قابلیت بازیافت فوم پلی اتیلن را به عنوان یک ترموپلاستیک حذف می‌کند.

همانطور که در ابتدا خواندید با ترکیب مواد شیمیایی به انواع فوم خواص ویژه‌ای به آنها داده می‌شود. فوم‌های XLPE را نیز می‌توان به صورت ضد حریق ، اتلاف کننده ساکن یا رسانا فرموله کرد. همچنین فوم XLPE غیر سمی ، ضد حساسیت و بدون لاتکس است.

این نوع فوم در انواع شکل رولی ، لوله ای ، میله ای ، تخته ای ، ریباند ، مت یوگا و پشت آلومینیوم و پشت چسب دار موجود است.

این نوع فوم با 2 روش متفاوت تولید می‌شوند و از 2 روش برای پیوند متقابل ملکول‌ها استفاده می‌شود اما هر روش مزایا و معایب خود را دارد که شما از ظاهر فوم روش پیوند و ساخت آن را متوجه می‌شوید.

انواع فوم پلی اتیلن

پیوند متقابل امکان دارد به یکی از 2 روش زیر انجام شده باشد :

پیوند متقابل شیمیایی : شامل افزودن عوامل اتصال عرضی و عوامل بادکننده به رزین‌های پلی اتیلن در طول قالب گیری یا اکستروژن است.
فوم قالب‌گیری شده یا اکسترود شده تحت عملیات حرارتی بیشتری قرار می‌گیرد تا باعث ایجاد اتصالات عرضی و انبساط شود. اتصال متقابل شیمیایی سلول‌های ریز و متراکمی را تولید می‌کند و کف را محکم تر و بادوام تر می‌کند. با این حال ، سطح فوم‌های پلی اتیلن دارای پیوند متقابل شیمیایی ناهموار است و ممکن است از نظر زیبایی ظاهری دلپذیر نباشد.

انواع فوم پلی اتیلن

پیوند متقاطع فیزیکی : شامل یک فرآیند پرتو الکترونی است که به دنبال آن یک فرآوری برای ایجاد پیوند متقابل و انبساط است. همچنین ساختار سلولی خوبی تولید می‌کند ، اما سلول‌ها بزرگتر از سلول هایی هستند که توسط اتصالات متقابل شیمیایی تولید می‌شوند. فوم های تولید شده با این روش سازگارتر هستند. پیوندهای متقابل ضعیف تر هستند و باعث انعطاف پذیری بیشتر می شوند.
فوم‌های دارای پیوند متقاطع فیزیکی سطوح صاف تری دارند و از نظر زیبایی شناسی بیشتر از فوم‌های دارای پیوند متقابل شیمیایی هستند.

انواع فوم پلی اتیلن

ویژگی فوم متقاطع

  1. بادوام : فوم سلول بسته ، ضد آب و ضد رطوبت است.
  2. عایق صدا: به علت فوم سلول بسته ، قابلیت عایقی صدا فوق‌العاده.
  3. بی خطر : ضد باکتری ، غیر سمی ، ضد حساسیت ، بی بو و بدون آلودگی
  4. پردازش آسان: نصب ، برش ، چسباندن و پیوستن به وسایل داغ شونده.
  5. مقاوم در برابر انواع مواد شیمیایی و پوسیدگی: آب دریا ، روغن ، اسید و مواد قلیایی .
  6. ضد ضربه: انعطاف پذیری خوب با بازگشت به حالت اول در ماندن به مدت طولانی در سخت ترین فشارها ، قابلیت ضد ضربه و کوسن عالی برای مبلمان و صندلی‌های لوکس.
  7. حفظ حرارت: عایق کاری عالی ، ضد سرما ، بدون سرمازدگی و عایق حرارتی و صوتی بدون از دست دادن قابلیت در طولانی مدت

کاربرد فوم متقاطع

انواع فوم‌های XLPE یا متقاطع زمانی استفاده می‌شوند که به یک فوم ضخیم تر نیاز باشد. کاربردهای آنها شامل اتصالات انبساط ، واشرها ، مواد بالشتک‌ها مانند مبل و صندلی ، عایق کاری ، مهاربندی ارتوپدی و بسته بندی محافظ برای دستگاه‌های حساس پزشکی است. به دلیل نفوذپذیری کم در آب و شناوری بالا به عنوان ماده‌ای برای دستگاه های شناور مناسب هستند.

فوم پشت چسب دار متقاطع مناسب برای عایق کاری مخازن ، کانال‌های حرارتی برودتی ، قطعات فومی ، ضربه گیر ، موتور خانه ، عایق دمپینگ خودرو و عایق صوتی بسیار مناسب است.

انواع فوم پلی اتیلن منبسط شده (EPE)

فوم های EPE با اعمال گرما و فشار به رزین پلی اتیلن ، مواد دمنده و مواد افزودنی داخل اتوکلاو به منظور تشکیل دانه‌های ریز ساخته می‌شوند. این دانه ها خنک می‌شوند و بعداً به عنوان مواد اصلی برای قالب گیری تزریقی استفاده می‌شوند.
آنها ذوب شده و در حفره‌های قالب ریخته می‌شوند. فوم های منبسط شده با نسبت مقاومت به وزن بالا و مقاومت حرارتی بالا مشخص می‌شوند. همچنین بر خلاف XLPE ، فوم‌های EPE قابل بازیافت هستند.

ویژگی فوم منبسط شده

این فوم دارای ویژگی هایی است که استفاده از آن را در تأسیسات مناسب می‌کند. از این ویژگی‌ها می توان موارد زیر اشاره کرد.

  1. عایق صوتی
  2. عایق برودتی ، حرارتی
  3. پایداری در برابر نفوذ رطوبت
  4. دفع کننده ی حشرات و جانوران
  5. مقاومت در برابر عوامل شیمیایی مخرب
  6. مقاومت در دماهای 35- تا 90 درجه ی سانتی گراد

کاربرد فوم منبسط شده

این نوع فوم عایق بسیار مطلوبی است. و در عایق کاری :

  • سوله‌ها و کارگاها
  • صنایع خودرو سازی
  • تاسیسات ساختمانها
  • آب بندی درب شوینده‌های قلیایی
  • به منظور جلوگیری از هدر رفت انرژی و عایق صوتی ، در کف یا سقف ساختمان‌ها استفاده می‌شود.
  • همچنین بسیار کاربردی در صنعت حمل و نقل و بسته بندی و برای ساخت و تهیه تشک های طبی و بیمارستانی و تشک های ورزشی استفاده می‌گردد.
انواع فوم پلی اتیلن

فوم پلی اتیلن اکسترود شده

انواع فوم پلی اتیلن اکسترود شده فوم هایی با سطح مقطع ثابت هستند که توسط فرآیند اکستروژن تولید می‌شوند. آنها با فشار دادن رزین پلی اتیلن مذاب و مواد افزودنی بر روی سوراخ قالب اکسترودر تولید می‌شوند و یک فوم پلی اتیلن طولانی و پیوسته ایجاد می‌کنند. سپس فوم پیوسته سرد می‌شود و به شکل کلاف در می‌آید یا به ضخامت‌ها یا طول‌های خاص برش می‌خورد.

انواع فوم پلی اتیلن

فوم‌های اکسترود شده عمدتا به عنوان مواد بسته بندی استفاده می‌شود. این نوع فوم دارای ساختار سلول بسته است که حفاظت مکانیکی خوبی را فراهم می‌کند. توجه داشته باشید نمی‌توان فوم تخت را با تغییر ساختار و با ترموفرمینگ به شکل سه بعدی و شبیه به فوم‌های اکسترود شده در آورد.

انواع فوم پلی اتیلن

انواع فوم پلی اتیلن از نظر چگالی

چگالی یا دانسیته به جرم حجمی یک محصول گفته می‌شود. انواع فوم پلی اتیلن دارای 2 نوع چگالی بالا و پایین هستند.

انواع فوم‌ پلی اتیلن با چگالی کم : این نوع فوم دارای فضای خالی بیشتری در ساختار سلولی خود هستند. از این رو ، چگالی آنها نسبتاً کمتر است. این فوم‌ها نرم‌تر هستند و مواد عایق حرارتی بهتری نسبت به فوم‌های با چگالی بالا دارند. آنها همچنین به دلیل شناوری و مقاومت در برابر آب ارزشمند هستند. با این حال ، ضخامت آنها به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض تنش فشاری کاهش می‌یابد. فوم‌های پلی اتیلن با چگالی کم معمولاً به عنوان مواد بسته بندی استفاده می‌شوند.

فوم های پلی اتیلن با چگالی بالا : این نوع فوم دیواره‌های سلولی کوچکتر و ضخیم تری دارند. آنها با مقاومت فشاری و کششی بالا ، مقاومت در برابر خستگی و انقباض حرارتی کم مشخص می‌شوند. آنها بیشتر از فوم‌های با چگالی کم برای کاربردهای سنگین ترجیح داده می‌شوند. از آنها به عنوان زیرانداز ورزشی و کفی کفش و تشک مبل و صندلی لوکس استفاده می‌شود.

انواع فوم پلی اتیلن

نتیجه :

فوم‌های پلی اتیلن ، فوم‌های ترموپلاستیک سلول بسته هستند. آنها به دلیل دوام ، نسبت استحکام به وزن بالا ، شناوری بالا و مقاومت در برابر مواد شیمیایی ، هوازدگی و گسیختگی بسیار ارزشمند هستند.

انواع فوم پلی اتیلن ، فوم های پلی اتیلن متقاطع ، فوم های پلی اتیلن منبسط شده و فوم های پلی اتیلن اکسترود شده هستند. فوم‌های پلی اتیلن ممکن است فوم با چگالی کم یا با چگالی بالا باشند.

نمونه‌هایی از انواع محصولات فوم پلی اتیلن عبارتند از فوم‌های عایق ، فوم های ضد الکتریسیته ساکن ، نوارهای فوم ، ورق‌های فوم مقاوم در برابر آتش ، فوم‌های چند لایه و روکش‌های مبلمان و دستگاه های فلوتاسیون هستند.

امیدواریم مطلب فوق شما را در انتخاب و خرید انواع فوم پلی اتیلن یاری کند. در صورت نیاز به مشاوره در مورد خرید انواع فوم پلی اتیلن با مجموعه آهن بازار تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.

Sohamarketing
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *