روش اتصال لوله گالوانیزه

روش اتصال لوله گالوانیزه

قبل از حدود سال 1960 ، لوله فولادی گالوانیزه جایگزین محبوبی برای لوله سربی برای خطوط تامین آب خانگی بود. این نوع لوله فولادی با فلز روی پوشش داده می‌شود تا ضد زنگ و خوردگی شود.
اتصال لوله گالوانیزه به نظر کار سختی میاد اما در صورتی که با مراحل صحیح کار آشنا شوید ، خواهید دید که کار بسیار راحت و بی نقص پیش میرود.

لوله‌های گالوانیزه یکی از مستحکم ترین لوله هایی هستند که می‌توانید برای لوله‌کشی تهیه کنید. در بیشتر موارد ، این نوع لوله‌ها دارای رزوه‌هایی در هر انتهای لوله هستند.
بنابراین ، بیشتر این لوله‌ها قرار است با یک حرکت پیچشی به هم رزوه شوند. با این حال ، برخی از لوله‌ها رزوه ای ندارند. بدیهی است که آنها همچنان نیاز به اتصال تخصصی دارند. سوال این است که چگونه این کار را انجام دهید؟

ما در این مقاله به بررسی و توضیح گام به گام اتصال لوله گالوانیزه می‌پردازیم ، با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

معرفی انواع اتصال لوله گالوانیزه

به دو روش لوله گالوانیزه در اتصال استفاده می‌شود :

  1. اتصال لوله گالوانیزه رزوه ای
  2. اتصال لوله گالوانیزه بدون رزوه

اتصال لوله گالوانیزه بدون رزوه

مرحله اول : اندازه گیری

اگر لوله‌های گالوانیزه‌ای را به هم وصل می‌کنید که بدون رزوه (دنده) هستند ، باید از یک کوپلینگ آهنی گالوانیزه استفاده کنید که یک اتصال مناسب آب‌بندی ایجاد کند. عدم استفاده از کوپلینگ صحیح می‌تواند باعث نشتی‌های مخرب شود که بیشتر به دلیل لبه‌های ناهمواری است که اکثر لوله‌های گالوانیزه در نتیجه داشتن پوشش روی دارند.

ابتدا قطر هر لوله را با یک متر اندازه گیری کنید. اگر قطر آنها یکسان است ، می‌توانید با یک کوپلینگ استاندارد ببندید. اما اگر قطر آنها متفاوت است ، باید یک کوپلینگ پله‌ای بخرید که اندازه آن مطابق با لوله اتصال افزایش می‌یابد.

برای اندازه گیری صحیح قطر لوله ، به یاد داشته باشید که قطر داخل لوله با قسمت بیرونی آن متفاوت است. برای مثال ، حتی اگر قطر بیرونی لوله فولادی گالوانیزه که با آن کار می‌کنید ¾ باشد ، به کوپلینگی نیاز دارید که با قطر داخلی محل برخورد لوله و کوپلینگ مطابقت داشته باشد.
لوله‌ای که قطر خارجی آن ¾ اینچ باشد. باید قطر داخلی ½” داشته باشد و این اندازه کوپلینگی است که باید خریداری کنید.

مرحله دوم : بررسی پوشش

همانطور که در بالا ذکر شد ، آیا سطح لوله ناهموار است؟ اگر چنین است ، باید یک کوپلینگ تخصصی تهیه کنید که برای سطوح ناهموار طراحی شده است. سطح صاف به این معنی است که یک کوپلینگ استاندارد باید به خوبی کار کند.

مرحله سوم : آماده کردن لوله

قبل از اتصال ، از یک تراز استفاده کنید تا مطمئن شوید انتهای لوله بدون رزوه کاملا گرد است. اگر اینطور نیست ، باید از یک اره استفاده کنید تا آن را به شکل گرد برش دهید و لبه ها را با سنباده بکشید.
سپس ، لوله را تمیز کنید تا آثار چربی و کثیفی نداشته باشد. کوپلینگ را تا مرکز محل اتصال لوله قرار دهید و با استفاده از یک مداد روی هر انتهای کوپلینگ یک خط مشخص کنید.

مرحله چهارم : وصل کردن لوله

انتهای لوله بدون رزوه را در کوپلینگ قرار دهید و انتهای آن را با خط مداد روی لوله تراز کنید. همین کار را با لوله دوم انجام دهید و مطمئن شوید که کوپلینگ را بین دو خط وسط قرار دهید.
سپس ، پیچ های بست را محکم کنید تا کوپلینگ لوله‌ها را محکم نگه دارد. در صورت نیاز می‌توان از آچار فرانسه برای سفت کردن یکنواخت پیچ ها استفاده کرد. 

روش اتصال لوله گالوانیزه

اتصال لوله گالوانیزه رزوه ای

این نوع لوله گالوانیزه به دو صورت روپیچ و توپیچ دسته بندی می‌شوند. یعنی دنده‌های لوله یا همان رزوه ، یا از داخل است یا از خارج دنده شده.

اگر لوله‌های گالوانیزه رزوه ای را به هم وصل می‌کنید ، باید همه رزوه‌ها را با چیزی که به عنوان نوار تفلون شناخته می شود (یک نوارد سفید رنگ برای چفت شدن و روان پیچیدن دنده ها در هم استفاده می‌شود و به جلوی هر گونه نشت را می‌گیرد) ببندید. این کار به ایمن کردن یک اتصال ضد آب کمک می‌کند. 

پس از محکم کردن اتصال با دست ، از یک آچار لوله برای نگه داشتن لوله و دیگری برای سفت کردن اتصالات استفاده کنید.

روش اتصال لوله گالوانیزه

تعمیر اتصال شل شده لوله گالوانیزه

اگر می‌خواهید اتصالات لوله گالوانیزه ای که خورده شده‌اند را شل کنید ، باید از یک عامل شل کننده برای کمک به راحتی شل کردن آن استفاده کنید.
با قطع کردن آبی لوله شروع کنید و مقداری روغن را در جایی که لوله رزوه دار با اتصالاتی که در حال جدا شدن است وصل می‌شود اسپری کنید. 

یک آچار لوله را روی مهره قفل و دیگری را روی مهره نگهدارنده قرار دهید. با چرخاندن مهره در خلاف جهت عقربه‌های ساعت ، اتصال را شل کنید. 

سپس ، اتصالات را با یکی از آچارهای لوله محکم نگه دارید و از آچار لوله دیگر برای چرخاندن قطعه شل شده لوله که به اتصالات متصل است استفاده کنید. آچار روی لوله شل را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید و اتصالات گالوانیزه را بردارید.

در مرحله بعد ، آچاری را که روی لوله شل بود به لوله طرف دیگر اتصالاتی که در حال برداشتن هستید ، ببرید. دوباره آچار را در خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید و اتصالات باید آزاد شود.
اگر به اهرم اضافی نیاز دارید ، یک قطعه لوله را روی دسته آچار قرار دهید و به سمت پایین فشار دهید.

هنگامی که نحوه اتصال و شل کردن اتصالات لوله گالوانیزه را بدانید ، برای انجام بسیاری از تعمیرات ضروری در خانه‌های قدیمی مجهز خواهید شد. این کار می‌تواند با کاهش شانس تعویض کامل لوله های فولادی گالوانیزه با لوله های پلاستیکی  ، مقدار قابل توجهی صرفه جویی در هزینه تعویض و نوسازی داشته باشد.

سخن پایانی :

اغلب لوله‌های ساختمانی مانند لوله‌های آب و گاز ، از جنس گالوانیزه هستند. شبکه‌های لوله‌کشی آب ، یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر ساختمان هستند و بروز هرگونه خرابی یا نشتی در آن‌ها ، به بنای ساختمان و دیگر اجزای آن آسیب وارد می‌کند.
به همین دلیل ، سیستم‌های لوله‌کشی باید هر چند وقت یکبار چک شوند تا میزان آسیب‌دیدگی آن‌ها مورد ارزیابی قرار گیرد. لوله‌های فلزی اکثراً پس از مدتی ، دچار پوسیدگی و فرسایش می‌شوند که این عوامل ممکن است باعث ایجاد نشتی در آن‌ها شود.

امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد.
اگر نکته ای در مورد اتصال لوله گالوانیزه هست که ذکر نشده برایمان بنویسید تا ما و دیگران از تجربه شما استفاده کنیم.

Sohamarketing
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *