چرا نباید از سقف تیرچه کرومیت در سازه بتنی استفاده شود؟

تیرچه کرومیت در سازه بتنی

صنعت عمران و ساختمان‌سازی از صنایع بسیار مهمی هستند که در این حوزه با اصطلاحات، محصولات و مواد بسیار زیادی سر و کار داریم. بدون شک مقاومت و پایداری تمامی پروژه‌های عمرانی نیز وابسته به همین مواد و محصولاتی هستند که در ساختار آن‌ها به کار می‌رود. حال هر یک از این مواد از نظر نوع کاربرد ارزش‌گذاری می‌شوند.

تیرچه کرومیت یکی از مهم‌ترین مصالح ساختمان‌سازی است که از نظر کاربرد اهمیت بسیار زیادی دارد. حال به کارگیری تیرچه کرومیت در سازه بتنی جایز نیست؛ اما چرا؟ به منظور کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این مصالح پرکاربرد با ما در بلاگ آهن بازار همراه شوید.

تیرچه کرومیت چیست؟

امروزه برای ساخت‌وساز از مصالح بسیاری استفاده می‌کنند که هر یک نقش مهمی دارند. بدون شک عدم استفاده از  مصالح باعث ناقص شدن پروژه و ساخت‌وساز می‌شود. حال تیرچه کرومیت یکی از کاربردی‌ترین مصالحی است که باید با رعایت چند نکته از آن استفاده کرد.

این تیرچه‌های فلزی از پیش ساخته شده هستند و از بخش‌های مختلفی تشکیل می‌شوند. در قسمت بال تحتانی این تیرچه‌ها یک تسمه وجود دارد؛ اما در بال فوقانی آنها یک تسمه و دو میلگرد استفاده کرده‌اند. دو بال تیرچه کرومیت توسط میلگرد متصل می‌شود که برای عملکرد بهتر آن چنین طراحی شده‌اند. تیرچه کرومیت در سازه بتنی معمولاً استفاده نمی‌شود و جایگزین دارد.

انواع سقف تیرچه کرومیت

سقف تیرچه کرومیت همان سقف کرومییت است که تیرچه‌های به کار برده شده برای اجرای این نوع سقف از نوع فولادی جان باز هستند. این نوع سقف‌ها در پروژه‌های فلزی مقاومت و یکپارچگی بسیار بالایی دارند. حال این تیرچه‌ها به صورت ایستاده هستند و برای اجرای سقف نیازی به شمع‌بندی نخواهند داشت.

با به کارگیری این سقف‌ها امکان بتن‌ریزی چند سقف به صورت همزمان وجود دارد. مقاومت سقف کرومیت به اندازه‌ای زیاد است که وزن قالب و بتن را به تنهایی تحمل می‌کند.

برای مقاومت سازه در برابر نیروهای جانبی وال پست قاب سازه‌ای و غیر سازه‌ای و همچنین تیغه‌ها را به قسمت اصلی ساختمان یعنی اسکلت اتصال می‌دهد. حال این نوع سقف خود به تنهایی می‌تواند این مقاومت را فراهم سازد.

اگرچه توصیه می‌شود تیرچه کرومیت در سازه بتنی استفاده نشود؛ اما برای این سازه‌ها نیز مزایای زیادی دارد. این تیرچه‌ها دارای انواع مختلفی هستند که شامل:

سقف پلیمر کرومیت

سقف کرومیت پلیمر یک نوع سقف کاربردی است که برای اجرای آن از بلوک مخصوصی استفاده می‌کنند. این نوع سقف درصد استفاده تیرچه و بلوک را کاهش می‌دهد. همچنین با به کارگیری این نوع سقف فرآیند گچ‌کاری زیر سقف بسیار راحت‌تر و تمیزتر انجام می‌شود. این سقف به سبب داشتن وزن سبک و اجرای راحت‌تر و سریع‌تر بسیار رایج‌ است.

سقف کامپوزیت کرومیت

سقف کامپوزیت کرومیت همانند پلیمر کرومیت وزن بسیار سبکی دارد، با این تفاوت که به جای تیرچه‌های ساده در آن از تیرچه فولادی جان باز استفاده می‌کنند. حال کامپوزیت کرومیت توسط دال بتنی پوشانده می‌شود در نتیجه جان تیرچه‌ها را به بتن اضافه می‌کنند.

قبل از اینکه فرآیند بتن ریزی صورت بگیرد آن‌ها با قالب‌های موقت پر می‌شوند، در نتیجه بعد از بتن‌ریزی نیز قالب‌ها را برمی‌دارند. سرعت اجرای سقف کامپوزیت کرومیت بیشتر از پلیمر کرومیت است. در اجرای این سقف نیازی به شمع‌بندی نیست و قطعاً مقرون‌به‌صرفه‌تر خواهد بود.

اجرای کرومیت در این مدل به‌صورت ایستاده است و قدرت تحمل وزن بتن خیس و میزان تنش بتن را پایین می‌آورد. با به کارگیری این نوع سقف بتن‌ریزی چند سقف به‌صورت همزمان امکان‌پذیر است. می‌توان این سقف را برای دهانه‌های بلند با بارهای سنگین استفاده کرد.

اجرا تیرچه کرومیت در سازه بتنی
اجرا تیرچه کرومیت در سازه بتنی

سقف تیرچه کرومیت در سازه بتنی

سازه‌های بتنی کاربردی‌ترین سازه‌هایی هستند که تحمل حرارت فشار بسیار بالا را دارند. فرآیند اجرای طرح و پیاده سازی این سازه‌ها بسیار راحت‌تر از سازه‌های فولادی خواهد بود. چه‌بسا اینکه آماده سازی بتن در محل پروسه را راحت‌تر می‌کند.

مقرون‌به‌صرفه بودن سازه‌های بتنی و قابلیت شکل پذیری از ویژگی‌های مهمی است که ارزش آن‌ها را افزایش می‌دهد. نکته مهمی که در رابطه با سازه‌های بتنی و تیرچه کرومیت وجود دارد، این است که معمولاً تیرچه کرومیت در سازه بتنی استفاده نمی‌شود.

بدون شک دز سازه‌های فلزی استفاده از این تیرچه محبوبیت بسیار زیادی دارد، چرا که برای سازه‌های فلزی طراحی سقف کرومیت بسیار راحت‌تر است. معمولاً سقف تیرچه فولادی جان باز که همان تیرچه کرومیت است بسیار سریع اجرا می‌شود.

امروزه تیرچه کرومیت در سازه‌های بتنی استفاده می‌کنند. توصیه مهندسی به عدم استفاده از آن از این سازه‌های فلزی است. چرا که برای سقف‌های کرومیت فاصله بین تیرچه‌ها ۷۰ سانتی‌متر در نظر گرفته می‌شود. حال درصورتی‌که در سقف‌های بتنی این فاصله ۵۰ سانتی‌متر است.

برای اجرای سقف‌های بتنی باید از شمع‌بندی استفاده کرد؛ اما در صورتی که در کرومیت نیازی به شمع‌بندی نخواهد بود. با استفاده از این نوع سقف‌ها در سازه‌های بتنی ممکن است پس از گذشت زمان، در قسمت زیر گچ‌کاری سقف، تیرچه‌ها نمایان شوند. چه بسا برای اجرای این تیرچه‌ها باید به حداکثر کیفیت آن‌ها توجه داشت. همچنین برای اجرا، شرایط فنی و استاندارد بسیار زیادی را در نظر می‌گیرند.

جمع‌بندی

مصالح ساختمانی شامل تمامی مواد و محصولاتی هستند که برای پایداری و مقاومت سازه بر اساس استانداردها، از آن‌ها استفاده می‌شود. تیرچه کرومیت یکی از مصالح ساختمانی بسیار پرکاربردی است که البته باید با رعایت نکات مهم آن را به کار برد. بدون شک به کارگیری تیرچه کرومیت در سازه بتنی برای بسیاری اهمیت زیادی دارد.

حال تیرچه کرومیت در سازه بتنی توصیه نمی‌شود، چرا که مشکلاتی به وجود می‌آورد. اکنون شما کاربران عزیز جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با پروژه‌های عمرانی و ساختمانی و مصالح مورد استفاده برای آن‌ها با کارشناسان مجموعه آهن بازار تماس بگیرید. همچنین برای خرید بسیاری از مصالح ساختمانی کارشناسان این مجموعه پاسخگوی شما کاربران عزیز هستند.

منبع: WSN

Sohamarketing
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *