در نظر اول با شنیدن اسم توری مرغی تنها چیزی که بنظرمان میرسد ، قسمتی از یک باغ است که دورش را با یک توری فلزی یا پلاستیکی پوشاندهاند که لانه مرغ و خروسها است و ما به آن توری مرغی میگوییم. درسته اما این فقط یک کاربرد و یک نوع از توری مرغی است که ما میبینیم ، وقتی برای خرید توری مرغی بروید متوجه میشود این توری دارای انواع جنس ، شکل ، ابعاد و ضخامت متفاوت و کاربردهای متفاوتی هستند.
ما در این مقاله قصد داریم به معرفی کامل انواع توری مرغی بپردازیم و کاربرد هر یک را بررسی کنیم تا شما خواننده عزیز با آگاهی کامل خرید خود را انجام دهید. با ما همراه باشید.
توری مرغی چیست؟
در سال 1844 میلادی ، توری مرغی توسط آهنگری ایتالیایی به نام چارلز برنارد با کپیبرداری از روی ماشینهای بافندگی اختراع شد. اولین استفاده از توری مرغی به جنگ جهانی در دههی 80 میلادی برمیگردد که از آن برای محافظت رادارها هنگام انفجار استفاده شد.
توری مرغی از به هم تنیده شدن سیمهای مفتول در سایز و اندازههای متفاوت تولید میشود.
مشخصات انواع توری مرغی
توری مرغی دارای انواع متفاوتی میباشد که به هنگام خرید باید آنها را بررسی کرد و بهترین گزینه مناسب کار خود را انتخاب کرد.
جنس انواع توری مرغی
در درجه اول جنس انواع توری مرغی است که به 3 دسته تقسیم میشوند :
- توری مرغی گالوانیزه گرم
- توری مرغی گالوانیزه سرد
- توری مرغی پلاستیکی
انواع توری مرغی گالوانیزه گرم : این محصول با استفاده از سیم مفتولهایی از جنس گالوانیزه گرم تولید میگردد. از وزن بالاتر نسبت به توری مرغی چینی برخوردار است. مفتولهای مورد استفاده در ساخت توری مرغی گالوانیزه گرم ضخیمتر بوده و از استحکام بالاتری برخوردار است.
این نوع توری به دلیل ویژگی ضد زنگ و ضد خوردندگیای که دارد ، معمولا برای مصارف بلند مدت یا در معرض رطوبت ، مواد اسیدی و خورنده استفاده میشود. بنابراین قیمتی بالاتر به نسبت باقی توریها دارد زیرا عمر بالایی هم دارد. از این محصول تنها نمونه ایرانی آن در بازار موجود است.
انواع توری مرغی گالوانیزه سرد : این نوع توری از نورد سرد تولید میشوند و از وزن کم و استحکام بالاتری نسبت به محصولات مشابه چینی برخوردار است. مفتولهای مورد استفاده در ساخت این مدل توریها از ضخامت کمتری برخوردارند. بنابراین این مسئله باعث کاهش وزن نهایی محصول خواهد شد. لازم به ذکر است این محصول قیمت مناسبتری نسبت به نوع گالوانیزه گرم دارد. در بازار آهنآلات ایران هر دو نمونه توری مرغی ایرانی و چینی موجود و قابل خرید است.
انواع توری مرغی پلاستیکی : یکی از انواع توری های مرغی است که از چشمهها ، وزن و ضخامتهای مختلفی ساخته میشود. پلاستیک به کار رفته در تولید توری پلاستیکی بسیار مهم است. لازم به ذکر است نباید از پلاستیکهای دست دوم استفاده کرد. زیرا باعث خشکی زود هنگام توری میشود. در نتیجه در حین کار با آن منجر به شکستن و خرد شدن توری میشود.
چشمه انواع توری مرغی
تمامی انواع توری مرغی دارای شبکههایی هستند ، به این شبکهها چشمه گفته میشود. چشمهها میتوانند به شکل لوزی ، ششضلعی و حتی دایرهای باشند.
قطر چشمه این توریها معمولا بین 0.5 تا 1 اینچ است. معروف ترین نوع این توری دارای چشمه ای به ابعاد 3/4 میباشد.
ضخامت انواع توری مرغی
معمولا انواع توری مرغی از سیم مفتول با ضخامت 0.7 میلیمتر تا 1.2 میلیمتر تولید میشود. برای فهمیدن ضخامت این توریها ، از واحد Gauge استفاده میشود. هرچه ضخامت توری بیشتر باشد ، عددی که جلوی این واحد اندازهگیری میآید کمتر خواهد بود. برای نمونه ، Gauge 22 همان ضخامت 0.7 میلیمتر و Gauge 18 برابر با ضخامت 1.2 میلیمتر است.
ابعاد انواع توری مرغی
هر رول از انواع توریهای مرغی دارای طولی به اندازه 45 متر و عرضی در حدود 90 سانتی متر و 120 سانتیمتر میباشند. رولهای دارای عرض 120 سانتی متر وزنی بیشتری به نسبت رولهای 90 سانتیمتری دارند و طبیعتا قیمت بالاتری دارند.
اسامی و کاربرد انواع توری مرغی
انواع توری مرغی با توجه به کاربرد متفاوتی که دارند دارای اسامی متفاوتی میباشند :
- توری حصاری
- توری مرغی
- توری گابیون
- توری پرسی
توری حصاری : ضخامت سیم مفتول این نوع توری بین 2 تا 3 میلیمتر میباشد. و ابعاد چشمه آن بین 5 تا 8 سانتیمتر متغییر است و عموما شکل چشمههای آن لوزی میباشد. کاربرد اصلی آن در فنس و حصارکشی میباشد و با توجه به هزینه بالای دیوارکشی بسیار مقرون به صرفه میباشد.
توری مرغی : ضخامت سیم مفتولی توری مرغی بین 0.7 تا 1.2 میلیمتر می باشد. قطر چشمهها بین 0.5 اینچ (13 میلمتر) تا 1 اینچ (25 میلیمتر) متغییر است ولی رایج ترین اندازه ابعاد چشمه در بازار توری مرغی چشمه 3/4 میباشد. و عموما شکل چشمه آن شش ضلعی میباشد. یکی از خصوصیات توری مرغی استحکام مناسب آن و در عین حال شکل گیری مناسب است. این خصوصیت باعث شده تا مناسبترین گزینه برای ساخت قفس حیوانات باشد. اما از توری مرغی در موارد دیگر نیز استفاده میشود و آن استفاده در پوشش سقف سالن های سوله و همچنین استفاده در زیر سازی گچ و پوشش پلاستر دیوار میباشد. زیرا از ترک خوردن گچ جلوگیری میکند.
توری گابیون : این نوع توری از ضخیمترین نوع توری میباشد و به دلیل ضخامت سیم مفتول فقط 3 بار تاب داده میشود در صورتی که در توریهای سیم مفتول در هر بافت 4 بار تابیده میشوند. اندازهی چشمهها همانند توری مرغی است و در توری گابیون فقط در نوع گالوانیزه موجود است. یکی از کاربردهای مهم توری گابیون محصور کردن دیوار سنگ چین میباشد که به همین دلیل به در ایران توری سنگی معروف است. در نماسازی خارجی و دکوراسیون داخلی نیز از توری گابیون استفاده مینمایند.
این نوع توری یک نوع ضعیفتر هم دارد که ضخامت سیم مفتول آن بسیار کمتر میباشد و به توری فرنگی هم معروف است. کاربرد این نوع معمولا در ساختمانهای در حال ساخت و برای جلوگیری از سقوط مصالح استفاده میشود.
توری پرسی : این نوع توری به دلیل ضخامت بسیار بالا توسط دستگاه شکل میگیر و بافته میشود. توری پرسی که دارای شبکههای مربع شکل میباشد از بافته شدن سیم مفتول با ضخامت بالا با استفاده از دستگاه پرس تولید میگردد. ساخت سبدهای فلزی ، استفاده در سرندهای صنعتی و تولید قفسهای حیوانات وحشی را میتوان از جمله کاربردهای مش فلزی یا توری پرسی دانست.
کاربرد انواع توری مرغی
انواع توری مرغی با توجه به کاربرد مشخصی که دارند ، دارای کاربردهای دیگری نیز میباشند که در ادامه به چند مورد آن اشاره میکنیم.
- قابل استفاده در سقف برای نگه داشتن پشم شیشه
- در گچ کاری دیوار برای جلوگیری از ترک
- در ستون برای استحکام و پایداری بیشتر ستون
- در کاشی و سرامیککاری در سرویس بهداشتی
- محصور کردن محصولات مزرعه برای جلوگیری از ورود حیوانات
سخن پایانی :
امروزه افراد با مراجعه به مراکز مختلف به دنبال خرید محصولی درجه یک و تولید شده در مدرن ترین کارخانجات هستند که قیمت مناسبی نیز داشته باشد. تولید کنندگان ایرانی این محصول را از بهترین فورمولاسیون با استفاده از دانش روز و مواد اولیه با کیفیت تولید کرده و به فروش میرسانند. و همانطور که گفته شد نمونه ایرانی محصول بسیار با کیفیتتر و محکمتر از نمونه چینی آن میباشد.
به علت حساسیت کاربردهای این محصول به طور مرتب این کالا مورد آزمایشهای کنترل کیفی قرار میگیرد تا آلیاژ به کار گرفته در آن در بهترین حالت قرار داشته باشد و در حین استفاده آسیبی نبیند. این توریها قابلیت رنگ آمیزی دارد تا زیبایی آن افزایش یابد و با توجه به محل مورد استفاده هماهنگ شود.
امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد ، و سپاسگذاریم که تا انتهای مقاله همراهمان بوده اید.
آیا قصد خرید توری را دارید؟ برای چه پروژه ای و انتخابتان کدام است؟