بهترین نوع یونولیت سقفی چیست؟

بهترین نوع یونولیت سقفی چیست؟

در صنعت ساختمان سازی ، ساختمان سبک و در عین حال مقاوم بسیار موضوع مهمی در میان مهندسان و پیمانکاران می‌باشد ، زیرا هر ساختمان با روش و مصالحی که به کار برده می‌شود ، چند نکته را در بر می‌گیرد ، که شامل سرعت اجرا ، سهولت و راحتی اجرا ، هزینه و وزن و ایمنی ساختمان اجرا شده می‌باشد. با انتخاب نوع مناسب مصالح استاندارد و با کیفیت قطعا بهترین مسیر را انتخاب کرده‌ایم. اما از همه مهم‌تر انتخاب روش اجرای سقف می‌باشد که بیشترین تاثیر را در وزن ساختمان دارد ، به همین دلیل ما قصد داریم در این مقاله به معرفی یونولیت ساختمانی و کاربرد آن و معرفی بهترین یونولیت سقفی بپردازیم ، امیدواریم که مطلب مفید و موثر واقع شود. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

یونولیت ساختمانی

در بازار ایران پلی استایرن را با نام های یونولیت ، پلاستوفوم و آکاسیف می‌شناسند. این محصول از جنس پلی استایرن بوده و در بتن ریزی سقف از آن استفاده می‌کنند. یونولیت‌ها نوعی پلیمرند که رنگ سفید دارند و عایق حرارت ، رطوبت و صدا می‌باشند. یونولیت دارای وزن بسیار کمی بوده و از بافتی متخلخل برخوردار است. بیش از ۹۰ درصد از یونولیت از هوا تشکیل می‌شود.
یونولیت سقفی از بلوک‌های یونولیت یک سره به دست می‌آید. بعد از آنکه بلوک یونولیت در سه مرحله اصلی پیش ‌انبساط ، تثبیت و شکل‌ دهی تولید شد ، بر روی یک میز برش قرار داده می‌شود و توسط سیم‌های المنت برقی یا دستگاه های CNC به اندازه یونولیت سقفی برش داده می‌شوند.

انواع یونولیت ساختمانی و کاربرد

پلاستوفوم و یونولیت‌های ساختمانی در 4 دسته مختلف وجود دارند :

یونولیت ساختمانی دیواری

این نوع یونولیت در دیوار به شکل بلوک‌های سفالی و سیمانی استفاده می‌شود. هم چنین از یونولیت ساختمانی دیواری می‌توان به عنوان درز گیر بین دو دیوار و دیوار پوش تزیینی برای زیبایی دکوراسیون داخلی استفاده کرد. زیرا دیوار‌ها از مهم ترین اجزای دکوراسیون داخلی می‌باشند و در زیبایی نهایی محیط تاثیر زیادی دارند.
از ویژگی‌های یونولیت ساختمانی دیواری می‌توان به ضد آب بودن و قابلیت شست و شو ، ضربه پذیری و انعطاف ، مقاومت بالا ، عایق بودن در برابر صدا و حرارت ، دارای پوشش مقاوم پلی اورتان ، قابلیت نصب در پشت گاز و بخاری (در معرض حرارت مستقیم قرار نگیرد) ، قابلیت رنگ پذیری ، قابلیت اجرا روی کلیه سطوح ، رنگ بندی کامل اشاره کرد و کاربرد آن مناسب پوشش دیوار مهد کودک‌ها ، سالن‌های ورزشی ، تالارها ، سالن‌های آرایشی و هتل ها اشاره کرد.

یونولیت تیرچه کرومیت

یونولیت ساختمانی تیرچه کرومیت ، به عنوان تیرچه کرومیت در سقف استفاده می‌شود.  از نظر ابعاد به دو دسته تقسیم بندی می‌شود :

یونولیت تیرچه کرومیت در ابعاد 1 متر طول ، 66 سانت عرض و 25 سانت ارتفاع

یونولیت تیرچه کرومیت در ابعاد 1 متر طول ، 66 سانت عرض و 20 سانت ارتفاع

توجه داشته باشید ، یونولیت‌های کرومیت پهنای زیادی دارند که امکان شکسته شدن آن‌ها را در هنگام بتن ریزی سقف‌ها را بالا می‌برد در نتیجه باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند.

از مزایای تیرچه سقف کرومیت می توان به کاهش وزن سقف ، کاهش هزینه ، نصب آسان ، امکان اجرای همزمان چند سقف اشاره کرد. این مزایا باعث شده است که یونولیت ساختمانی تیرچه کرومیت برای پر کردن فضاهای خالی بین تیرچه‌ها گزینه‌ای مناسب باشد.

یونولیت فشرده

یونولیت ساختمانی فشرده به دلیل فشردگی بالا ، دارای دانسیته یا چگالی بالا و در نهایت وزن زیادی است ، نام گذاری یونولیت ساختمانی فشرده بر اساس میزان فشردگی آنها صورت است. به عنوان مثال یونولیت فشرده فرتاش به یونولیت فشرده با دانسیته بالای 40 گفته می‌شود.

این یونولیت ساختمانی در طیف گسترده‌ای از مصارف مختلف مانند ساختمان سازی ، صنعت خودروسازی ، ساخت درب‌های ضد سرقت ، قالب سازی ، بسته بندی ، عایق سازی و مجسمه سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با ترکیب یونولیت ساختمانی فشرده و عایق های دیگر مثل پشم سنگ و فوم آکوستیک ، عایق‌های مناسبی در برابر صدا برای استودیو‌های ضبط صدا و هم چنین ساختمان‌ها تولید می‌کنند.

یونولیت سقفی استاندارد

پر کاربردترین یونولیت‌های ساختمانی ، یونولیت سقفی استاندارد است که اخیراً در زمینه‌ی ساخت و ساز به عنوان تیرچه بلوک بتنی استفاده می‌شود. این محصول را در ابعاد و با چگالی 12 به شکل مکعب مستطیل تولید می‌کنند.
وزن یونولیت ساختمانی سقفی بسیار مهم است که از چگالی آن می‌توان فهمید که سنگین  یا سبک است. به طور مثال :

وزن یونولیت سقفی استاندارد با ابعاد 200 سانت طول × 50 سانت عرض × 20 سانت ارتفاع و دانسیته ی 12 برابر با 2/500 کیلو‌گرم است.

یونولیت‌های سقفی استاندارد مصرفی باید تاییدیه ی مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و همچنین نشان استاندارد را کسب کرده باشند.

از ویژگی‌های یونولیت سقفی استاندارد می‌توان به بالا بودن سرعت اجرا ، وزن سبک در سازه ، عایق حرارتی و صوتی و مناسب بودن قیمت آن نسبت به سایر روش‌های اجرای سقف اشاره کرد. هم چنین در بخش زیرین این نوع یونولیت ساختمانی دندانه‌هایی به حالت معکوس تعبیه شده که امکان گچ کاری بدون استفاده از ورق های مشبک رابیتس را برای سازندگان فراهم می‌کند.

بهترین نوع یونولیت سقفی چیست؟

بهترین یونولیت سقفی

تا با انواع مدل یونولیت ساختمانی آشنا شده‌اید ، اما حالا یک سوال پیش می‌آید ، بهترین یونولیت سقفی که کیفیت خوب داشته باشد چه مشخصه‌ای دارد؟

در هنگام خرید یونولیت سقفی باید به چند نکته توجه کافی داشته باشید :

  1. یونولیت نسوز  : بهترین مدل یونولیت برای سقف یونولیت سقفی استاندارد نسوز است.
  2.  دانسیته  یا چگالی : دانسیته مناسب برای سقف 12 کیلوگرم است ، و البته دانسیته زیر 7 کیلوگرم در متر مکعب برای سقف به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.
  3. ابعاد استاندارد : برای یونولیت تیرچه فندوله یا بتنی باید از طول 2 متر ، عرض 50 سانتی متر ، ارتفاع 20 و 25 سانتی متر ، یونولیت حفره دار با 110 سانتی متر طول و 50 سانتی متر عرض و 25 سانتی متر طول ، فوم سقفی‌های پیش تنیده با طول 2 متر و عرض 50 سانتی متر و ارتفاع 15 سانتی متر است.
    اگر برای تیرچه کرومیت یا فلزی باشد بین یک تا دو متر طول ، 65 سانتی متر عرض و 20 تا 25 سانتی متر ارتفاع لازم است.
    البته اندازه‌های ذکر شده استاندارد هستند ، اما یونولیت‌ها می‌توانند به اندازه های مورد سفارش مشتری تغییر کنند.

استانداردهای یونولیت‌ مناسب برای سقف نیز از یکسری دستورالعمل‌های بین المللی تبعیت می‌کند. استاندارد این یونولیت ASTM با کد E2430 برای تولید انواع پنل‌های یونولیت سقفی ، فوم سقفی و تمام مواردی که در فوق ذکر شدند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خوب است بدانید که یونولیت‌های سقفی استاندارد نسوز می‌توانند تا 20 دقیقه در برابر شعله مستقیم آتش مقاومت کنند ، اما بعد از آن ذوب می‌شوند.

بهترین نوع یونولیت سقفی چیست؟

کاربرد یونولیت سقفی

یکی از اصلی‌ترین کاربرد یونولیت سقفی در میان انواع یونولیت‌های ساختمانی ، استفاده از آن به عنوان یک عایق قوی است. از یونولیت سقفی به عنوان یک عایق دائمی در ساختمان‌سازی و در مرحله بتن‌ریزی استفاده می‌شود. در سردخانه‌ها نیز از یونولیت سقفی به عنوان عایق برودتی استفاده می‌شود.

در واقع دلیل اصلی استفاده از یونولیت سقفی ، کاهش وزن ساختمان و افزایش مقاومت آن در برابر عوامل خارجی به ویژه زلزله است. از جمله مزایای یونولیت سقفی این است که به دلیل طراحی و برش ویژه‌ای که دارد بدون نیاز به رابیتس می‌توان گچ‌کاری کرد. از طرفی سبب صرفه‌جویی در استفاده از مصالح دیگر نیز می‌شود. کاربرد یونولیت سقفی تنها به ساختمان‌سازی محدود نمی‌شود و دارای کاربرد‌های فراوانی است.

بهترین نوع یونولیت سقفی چیست؟

سخن پایانی :

استفاده از یونولیت سقفی در کنار مزایایی مانند: وزن کم ، کاهش هزینه ، عایق صدا و دما ، کاهش حجم بتن مصرفی ،کاهش مصرف فولاد و آهن ، صرفه جويی در زمان اجرا و كاهش دستمزد ، صرفه جویی در مصرف قالب‌بندی تیرچه ، پايدار در مقابل زلزله ، حمل و نقل سريع و آسان ، اجرای آسان‌تر به واسطه ابعاد و شکل منظم هندسی را دارا می‌باشد اما معایبی هم مانند : مقاومت کم در برابر حرارت و شعله‌وری آن‌ها در برابر آتش ، معمولاً گچ سقف در محل تیرهای فرعی و محل اتصال یونولیت با تیرچه‌ها به دلایل مختلف از جمله تفاوت ضریب انبساط ، سطح گچ ترک‌های زیادی می‌خورد و پر نشدن تیرچه ها از بتن را دارد.

به هر حال باید توجه داشت که ساختمان در چه موقعیتی قرار دارد و بهترین گزینه موجود را انتخاب کرد.

امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد و سپاسگذاریم که تا انتها همراهمان بودید.

نظر شما در مورد استفاده از یونولیت در سقف چیست؟ موافق هستید یا مخالف؟

support
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *