روش تولید توری مش سنتی و مکانیزه

تولید توری مش سنتی

توری مش یک محصول مشبک است که از تقاطع و بافت سیم‌های فلزی با ضخامت‌های مختلف یا الیاف فایبرگلاس یا مواد دیگر ساخته می‌شود. این توری به‌دلیل ویژگی‌های مکانیکی و انعطاف‌پذیری بالا، در کاربردهای مختلف ساختمانی، صنعتی و عمرانی استفاده می‌شود. استفاده از توری مش در بتن‌ریزی سازه‌ها یا در دیوارکشی ساختمان‌ها موجب تقویت ساختمان و افزایش استحکام آن در هنگام زلزله می‌شود. از دیگر مصارف توری مش می‌توان به ساخت قفس حیوانات و پرندگان و تولید حصار برای زمین‌های زراعی یا پایگاه‌های نظامی اشاره کرد.

توری مش می‌تواند به‌صورت سنتی (دستی) یا با استفاده از ماشین‌آلات پیشرفتۀ خودکار (مکانیزه) تولید شود. در روش تولید توری مش سنتی، سیم‌ها به‌صورت دستی توسط کارگران و با ابزارهای سادۀ جوشکاری به یکدیگر بافته می‌شوند، درحالی‌که در روش مکانیزه، ماشین‌آلات پیشرفته به‌صورت خودکار سیم‌ها را شکل می‌دهند و به‌شکل تاروپودی به یکدیگر متصل می‌کنند و جوش می‌دهند. در این مطلب به روش تولید توری مش سنتی و مکانیزه می‌پردازیم و تفاوت آن‌ها را بیان می‌کنیم.

شیوۀ تولید توری مش سنتی

تولید توری مش سنتی یا قدیمی با استفاده از دست یا ابزارهای ساده انجام می‌پذیرد. در این روش، چند نفر نیروی کار و ابزار جوش مورد نیاز است، اما نیازی به دستگاه‌های پیشرفتۀ الکتریکی نیست. تولید توری مش سنتی شامل مراحل زیر است:

1) آماده‌سازی مواد اولیه

سیم‌ها با ضخامت و جنس مورد نظر (فولاد گالوانیزه، استیل، فایبرگلاس و … ) انتخاب می‌شوند. سیم‌ها به طول‌های مورد نیاز بریده می‌شوند. این کار معمولاً با استفاده از قیچی‌های دستی یا دستگاه‌های برش ساده انجام می‌شود.

بررسی شیوۀ تولید توری مش جدید
بررسی شیوۀ تولید توری مش جدید

2) بافت سیم‌ها

در این مرحله، بخش‌های مختلف مفتول‌ها با هم جوش داده می‌شوند تا تشکیل توری بدهند. کارگران میلگردها را به‌صورت عمودی و افقی روی هم می‌گذارند و بعد با استفاده از دستگاه جوشکاری، نقاط اتصال آنها را به یکدیگر جوش می‌دهند تا یک شبکه از مفتول‌ها ساخته شود. چشمه‌های توری می‌‌تواند به‌صورت مربعی، مستطیلی یا حتی طرح‌های پیچیده‌تر انجام شود.

3) خنک کردن

پس از جوشکاری، باید توری مش را در معرض جریان هوا قرار دهند تا خنک شود.

4) محکم کردن اتصالات

اتصالات بین سیم‌ها با استفاده از ابزارهای دستی مانند انبردست محکم می‌شوند تا ساختار توری تثبیت شود.

5) کنترل کیفیت

توری تولید شده به‌صورت دستی، بازرسی می‌شود تا از کیفیت و استحکام آن اطمینان حاصل شود.

در روش تولید توری مش قدیمی، میلگردها رنگ و روکش نمی‌شوند به این دلیل که این مرحله باید با استفاده از دستگاه انجام شود.

شیوۀ تولید توری مش مکانیزه

تولید توری مش جدید یا مکانیزه با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته انجام می‌گیرد و شامل مراحل زیر می‌شود:

1) آماده‌سازی مفتول

در ابتدا، ضخامت مفتول مورد استفاده تعیین می‌شود که بسته به کاربرد توری مش متفاوت است. سپس در مرحلۀ نورد سرد مفتول‌ها از روی غلتک‌هایی عبور می‌کنند و تغییر شکل مورد نیاز روی آن‌ها اعمال می‌شود تا استحکام بیشتری بیابند. پس از آن مفتول‌ها وارد دستگاه صافکاری و برش می‌شوند تا به‌طور کامل صاف و یکنواخت شوند و در اندازه‌های مورد نظر برش داده شوند.

در مرحلۀ رنگ و روکش سطح مفتول‌ها در دستگاه‌های تمام اتوماتیک با روکش‌های مورد نظر یا با رنگ پوشانده می‌شود و سپس مفتول‌های رنگ‌آمیزی یا روکش‌دهی شده در معرض جریان هوا خشک می‌شوند.

2) بافت خودکار

در روش تولید توری مش مکانیزه سیم‌ها را وارد دستگاه بافندگی می‌کنند. ماشین‌های بافندگی خودکار، سیم‌ها را با سرعت و دقت بالا به‌شکل توری بافته و به هم متصل می‌کنند. این ماشین‌آلات معمولاً قابلیت تنظیم برای تولید توری با ابعاد و شکل‌های مختلف را دارند. ماشین‌آلات به‌صورت خودکار سیم‌ها را در فواصل مشخصی به هم می‌بافند و اتصالات را محکم می‌کنند.

3) جوشکاری نقطه‌ای

برخی از ماشین‌های پیشرفته دارای قابلیت جوشکاری نقطه‌ای هستند که اتصالات بین سیم‌ها را با استفاده از جوش نقطه‌ای محکم می‌کنند تا استحکام و پایداری توری افزایش یابد.

4) برش نهایی و شکل‌دهی

توری بافته شده به ابعاد مورد نظر بریده می‌شود. این کار با استفاده از دستگاه‌های برش خودکار انجام می‌شود. در صورت نیاز، توری‌ها به شکل‌ها و اندازه‌های خاصی قالب‌گیری می‌شوند.

5) کنترل کیفیت

توری‌ها سپس به‌دقت بازرسی می‌شوند تا از مطابقت آنها با استانداردهای کیفی اطمینان حاصل شود. این مرحله ممکن است شامل تست‌های مکانیکی و اندازه‌گیری‌های دقیق باشد.

در فرآیند تولید توری مش مکانیزه سیستم‌های کنترل کیفیت خودکار مورد استفاده قرار می‌گیرند تا اطمینان حاصل شود که تمامی استانداردها رعایت شده است.

مقایسۀ روش‌های تولید توری مش مکانیزه و سنتی

روش‌های تولید توری مش قدیمی و جدید را براساس معیارهای زیر می‌توان با یکدیگر مقایسه کرد:

کارایی و سرعت

شیوۀ تولید توری مش مکانیزه به‌مراتب سریع‌تر و کارآمدتر از روش تولید توری مش سنتی است و می‌تواند حجم بالاتری از توری مش را در زمان کمتری تولید کند.

بررسی مراحل تولید توری مش مکانیزه
بررسی مراحل تولید توری مش مکانیزه

کیفیت و دقت تولید

روش تولید توری مش جدید با دقت و کیفیت بالاتری همراه است، زیرا ماشین‌آلات پیشرفته می‌توانند اندازه‌گیری و جوشکاری را با دقت بالا و بدون خطا انجام دهند. اما در روش تولید توری مش قدیمی تمامی کارها به‌شکل دستی انجام می‌شود و احتمال خطای انسانی وجود دارد.

هزینه

درحالی‌که تولید توری مش سنتی هزینۀ پایین‌تری دارد، روش مکانیزه به‌دلیل کارایی بالا و کاهش هزینه‌های نیروی کار در بلندمدت می‌تواند مقرون‌به‌صرفه‌تر باشد.

انعطاف‌پذیری در تولید

ماشین‌آلات مکانیزه قابلیت تنظیم و تغییرات سریع در تولید توری با ابعاد و شکل‌های مختلف را دارند، در حالی که در تولید توری مش سنتی این کار به‌مراتب زمان‌برتر و پیچیده‌تر است.

سخن پایانی

توری مش یکی از محصولات پرکاربرد در صنایع مختلف است. برای تولید این توری الیاف و سیم‌های مورد نظر را به‌شکل تار و پودی به یکدیگر می‌بافند و جوش می‌دهند. از توری مش در ساخت‌و‌ساز، بتن‌ریزی و مقاوم‌سازی سازه‌ها، عایق‌بندی سقف و دیوارها، ساخت صافی‌ها، تولید حفاظ و مانند آن استفاده می‌شود.

توری مش به دو شیوۀ سنتی و مکانیزه تولید می‌شود. در تولید توری مش سنتی مفتول‌ها به‌طور دستی روی هم قرار می‌گیرند و به‌شکل افقی و عمودی با ابزار سادۀ جوشکاری به هم جوش داده می‌شوند. در تولید توری مش مکانیزه تمامی مراحل با استفاده  از دستگاه‌های پیشرفته انجام می‌شود. روش مکانیزه از سرعت و دقت بالاتری برخوردار است، اما روش سنتی هزینۀ کم‌تری دارد.

منبع:ykmgroup

کلیدواژه : توری مش
Sohamarketing
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *