توریهای محافظ ساختمان یا توری لفاف بهمنظور جلوگیری از سقوط کارگران یا ریزش مصالح بر کف خیابان، نصب میشوند. این توریها دور ساختمانهای در حالِ ساخت کشیده شده و پس از اتمام پروژه جمعآوری میشوند. توریهای محافظ انواع گوناگون و کاربردهای متفاوتی دارند. در این صفحه شما را با انواع توریهای محافظ ساختمان و کاربردهای آنها آشنا میکنیم.
چرا باید از توریهای محافظ ساختمان استفاده کرد؟
توریهای لفاف ساختمان یا توریهای محافظ بهمنظور ایجاد امنیت در ساختمانهای نیمهکاره و در حالِ ساخت، مورد استفاده قرار میگیرند. با نصب توری محافظ دور ساختمان میتوان از سقوط اجسام به سطح خیابان، و برخورد آنها به عابران و ایجاد خسارتهای جانی و مالی جلوگیری کرد.
توریهای محافظ اغلب؛ از جنس پلاستیک باکیفیت و مقاوم ساخته میشوند و بهعنوان پوششی موقت روی اسکلت نیمهساختۀ ساختمان قرار میگیرند تا از حوادث غیرمترقبه پیشگیری کنند. هرساله شمار بسیاری از کارگران ساختمانی بر اثر سقوط از ساختمانها دچار حادثه میشوند. همچنین سقوط مصالح ساختمانی روی عابران حوادث ناراحتکنندۀ بسیاری را رقم زده است. به کمک توریهای و حفاظها میتوان مانع از پرت شدن کارگران، و سقوط ابزار شد و از جان افراد محافظت کرد.
ویژگیهای توریهای محافظ ساختمان
توریهای حفاظتی در حالت کلی ویژگیهای زیر را دارند:
- مقاومت در برابر کشیدگی و فشار: این توریها بهخوبی میتوانند وزن افراد و اجسامی را که روی آنها سقوط میکنند، تحمل کنند.
- وزن سبک: وزن کم این توریهای حفاظتی سبب میشود که حمل و نصب آنها راحت و کمهزینه باشد.
- نصب راحت: توریهای ایمنی به آسانی نصب میشوند و میتوان آنها را بین طبقات ساختمان جابهجا کرد.
- قیمت مناسب: خوشبختانه قیمت این توریها بسیار مناسب است و تمام کافرمایان، بدون آنکه نگران افزایش هزینهها باشند، میتوانند آن را تهیه و نصب کنند.
- امکان تهویۀ هوا: این توریها مانعِ جریان هوا نمیشوند و ضمن جلوگیری از ورود گردوغبار، حشرات و پرندگان؛ تهویۀ مناسبی را در ساختمان برقرار میکنند.
- امکان تابش نور: برخلاف پوششهای برزنتی، توریها مانع تابش نور آفتاب و تاریک شدن محیط نمیشوند.
- طول عمر بالا: این توریها از پلاستیک باکیفیت تولید میشوند و در برابر عوامل محیطی مقاومت بالایی دارند.
انواع توریهای محافظ ساختمان
توریهای ساختمانی معمولاً از مواد مختلفی مانند پلاستیک، فلز و فایبرگلاس ساخته میشوند و انواع مختلفی دارند که هر یک برای کاربردهای خاصی طراحی شدهاند. برخی از کاربردها و انواع این توریها را در ادامه میخوانید:
1) توری ایمنی
توریهای ایمنی در پروژههای ساختمانی و عمرانی استفاده میشوند تا از سقوط کارگران، تجهیزات و مصالح به پایین جلوگیری کنند. این توریها در اطراف ساختمانهای در حال ساخت و در ارتفاعات نصب میشوند. جنس توریهای ایمنی از نایلون یا پلیاتیلن با مقاومت بالا است و استحکام کششی بالا دارند تا بتوانند وزن زیاد را تحمل کنند. چشمههای این توریها نباید درشت باشد تا مانع از ریزش سنگریزه از لابهلای توری شود. این توریها همچنین انعطافپذیری و مقاومت بالایی در برابر پارگی دارند. امکان نصب آسان و قابل تنظیم بودن هم یکی دیگر از مواردی است که بر کارایی این توریها میافزاید.
2) توری ضدحریق
این توریها در محیطهایی که خطر آتشسوزی وجود دارد، استفاده میشوند. هدف آنها جلوگیری از گسترش آتش و محافظت از کارگران و تجهیزات است. این توریها مقاومت بالایی در برابر حرارت و آتشسوزی دارند و از موادی مانند فایبرگلاس یا پارچههای مخصوص ضدحریق ساخته میشوند.
3) توری ضد گردوغبار
این توریها برای کاهش گردوغبار در محلهای ساختوساز، و جلوگیری از پراکندگی آلودگی به محیط اطراف استفاده میشوند. مقاومت این توریها در برابر فشار کمتر از توریهای ایمنی است.
4) توری ضدحشرات
این توریها برای جلوگیری از ورود حشرات یا پرندگان به داخل ساختمانها نصب میشوند.
5) توری مش
توری مش یکی دیگر از انواع توریهایی است که در ارتقای ایمنی و استحکام ساختمانها نقشی مهم و تعیینکننده دارد. به این محصول توری جوشی هم گفته میشود چرا که از جوشکاری میلگردهای فلزی بهدست میآید. برای تولید توری مش مفتولها را مانند تاروپود روی هم قرار میدهند و با استفاده از دستگاه جوش به یکدیگر متصل میکنند. توری مش ضخامتها و ابعاد گوناگون دارد و از فلزهای متفاوتی تولید میشد؛ بر همین اساس کاربرد انواع توری مش متفاوت است. در ساختمانسازی از توری مش برای بالا بردن مقاومت بتن ساختمان و استحکام بخشیدن به دیوارها و سقفها استفاده میشود.
کاربردهای توریهای محافظ ساختمان
این توریها امنیت افراد را تأمین میکنند و باعث راحتی انجام کارها میشوند. مهمترین کاربرد این توریها شامل این موارد میشود:
افزایش ایمنی کارگران
با نصب توریهای محافظ ساختمان میتوان از سقوط کارگران به پایین جلوگیری کرد.
حفظ جان عابران
سقوط مصالح و ابزار از بالای ساختمانهای در حالِ ساخت همیشه یکی از تهدیدهای جدی برای جان عابران است. با استفاده از توریهای محافظ ساختمان میتوان جلوی حوادث ناگوار را گرفت.
جلوگیری از ایجاد خسارتهای مالی
سقوط ابزار باعث شکسته شدن آنها میشود. از سوی دیگر افتادن این ابزار روی خودروها یا آسفالت خیابانها، ممکن است ضرر هنگفتی بهبار آورد. بهراحتی با نصب توری میتوان از این خسارتها پیشگیری کرد.
حفاظت از محیطزیست
توریها باعث کاهش انتشار گردوغبار و مواد مضر در محیطزیست میشوند.
محافظت از نمای ساختمان
نمای ساختمانهای در حالِ ساخت ممکن است بر اثر آلودگیهای محیطی و گردوغبار خیابانها آسیب ببیند. خشک شدن رنگ نمای ساختمان چند روز طول میکشد و طی این مدت وجود غبار ممکن است باعث کدر شدن رنگ شود. با استفاده از توریهای محافظ ساختمان میتوان این آلودگی را کاهش داد.
سخن پایانی
در این صفحه به معرفی انواع توریهای محافظ ساختمان و کاربرد هریک پرداختیم. استفاده از این توریها میتواند بهطور چشمگیری ایمنی و بهرهوری را افزایش دهد و از وقوع حوادث ناگوار جلوگیری کند. از این توریها برای جلوگیری از سقوط افراد و ابزارها، کاهش انتشار گردوغبار، جلوگیری از ورود حشرات و پرندگان، و کاهش خسارتهای ناشی از حریق استفاده میشود. این توریها بهطور کلی به ایجاد محیط کاری ایمنتر و بهداشتیتر کمک میکند و با کاهش میزان حوادث و افزایش ایمنی، بهرهوری کارگران نیز افزایش مییابد.