بهترین الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه و نکات مهم

بهترین الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه و نکات مهم

بهترین الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه انتخابی بسیار مهم است ، الکترود مناسب به شما کمک می‌کند تا از ایراداتی مانند ترک خوردگی فلز روی ، خراشیدگی و آسیب‌های دیگر جلوگیری کنید.

هدف این مقاله بررسی بهترین الکترود برای جوشکاری ورق گالوانیزه و نکات مهم در جوشکاری آن است تا از هر گونه آسیب به فلز پوششی روی سطح ورق جلوگیری کنیم تا عمر ورق و کاراییش زیاد باشه ، با ما همراه باشید.

قبل از شروع صحبت در مورد میله‌های جوشکاری ، باید یک یا دو چیز در مورد گالوانیزه بیاموزیم. گالوانیزه کردن ، فرآیند اعمال پوشش فلز روی ، بر روی آهن یا فولاد است. ورق گالوانیزه یک ورق سرد است.

متداول‌ترین روش گالوانیزه کردن ، غوطه‌وری داغ نامیده می‌شود به اینصورت که: قطعات آهنی یا فولادی در روی مذاب فرو می‌روند.

با این حال ، کمی پیچیده‌تر از این است. کل فرآیند شامل پنج مرحله است که هر کدام به اندازه مرحله بعدی اهمیت دارند.

  1. اولین مرحله چربی زدایی فلز است. روغن و سایر گریس‌ها باید به طور کامل پاک شوند تا روی به سطح بچسبد.
  2. مرحله بعدی به طور کامل زنگ زدگی را که قبلاً جمع شده است از بین می‌برند.
  3. در مرحله بعد ، فلز شسته می‌شود تا هیچ ذره‌ای از فرآیند قبلی باقی نماند.
  4. مرحله چهارم خشک کردن فلز است. از کوره‌ها یا ماشین‌های مشابه برای خشک کردن فولاد استفاده می‌شود تا برای مرحله نهایی یعنی غوطه وری آماده شود.
  5. پس از خشک شدن ، قطعات فلزی در روی داغ و مذاب غوطه ور می شوند. هنگامی که فلز خارج می‌شود ، یک لایه فلز روی ، بر روی خود دارد که به آن مقاومت در برابر خوردگی می‌دهد.

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر مقاله ورق گالوانیزه چیست؟ ویژگی ، کاربرد و تشخیص کیفیت مناسب را بخوانید.

تا اینجا متوجه شدیم که فلز روی بر روی ورق بسیار مهم است و از ورق در برابر خوردگی و زنگ زدگی محافظت می‌کند.

بنابراین باید یک راهکار مناسب برای جوشکاری ورق گالوانیزه درنظر گرفته شود. این کار از طریق انتخاب روش جوشکاری مناسب ، انتخاب نوع الکترود مصرفی مناسب ، تمیزکاری سطحی قبل از جوشکاری ، توجه به ضخامت ورق و غیره امکان پذیر است.

فهرست مطالب

نکات مهم جوشکاری ورق گالوانیزه

قبل از شروع جوشکاری ، مطمئن شوید که لایه روی را دقیقاً در جایی که نیاز به جوش دارید و در هر طرف حدود ¼ اینچ خرد کنید. اگر نمی‌خواهید دو روز آینده را در عذاب سپری کنید ، هنگام آسیاب کردن ، از استنشاق گرد و غبار محافظت کنید.
خرد کردن پوشش روی به دو دلیل مهم است.
  • در هنگام جوشکاری ، گرما فلز روی را تبخیر می‌کند و استنشاق دود باعث مسمومیت روی (عذاب فوق الذکر) می‌شود.
  • جوش حاصله به حد استاندارد نخواهد بود. نه تنها پاشش بیش از حد وجود خواهد داشت ، بلکه عدم همجوشی نیز بسیار محتمل است که منجر به ایجاد ترک و افزایش تخلخل می‌شود.

هنگامی که پوشش روی برداشته شد ، اساساً فولاد تمیز باقی می‌ماند و می‌توانید از میله جوشکاری مورد نظر خود استفاده کنید. پس از اتمام جوشکاری ، باید از اسپری روی یا رنگ برای اعمال پوشش روی قوس جوش و ناحیه اطراف آن استفاده کنید.

و در اینجا انتخاب بهترین الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه بسیار مهم است در گرفتن نتیجه مطلوب که همان ترک نخوردن روی ، جوش قوی بین 2 قطعه بدون تخلخل است.

قبل از انتخاب نیاز به آگاهی داریم تا بتوانیم بهترین و مناسب‌ترین انتخاب رو داشته باشیم. در ادامه با الکترود آشنایی مختصری داشته باشیم.
 
بهترین الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه

الکترود جوشکاری چیست؟

برای شناخت بهترین الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه نیاز است اول خود الکترود را بشناسیم.
 
الکترودها قطعه‌‌‌هایی هستند که یک طرف آن‌‌ها به بخش غیر فلزی شامل الکترونیک یا مواد نیمه رسانا متصل می‌شود و طرف دیگر در تماس با قطعات فلزی قرار می‌گیرد .

در هنگام عملیات جوشکاری بخش غیرفلزی به جریان الکتریسیته وصل می‌شود. خود الکترود یک مفتول از جنس فلز است و بر روی این مفتول فلزی ، یک لایه قرار دارد که اصطلاحاً به آن پوشش فلاکس گفته می‌شود.

جنس پوشش فلاکس از موادی مانند اکسید سدیم ، آزبست ، خاک رس ، آهک و یا سلولز است و به بهبود عملیات جوشکاری کمک می‌کند ، از جوش حاصل برای اتصال قطعات مختلف به یکدیگر استفاده می‌شود.

الکترود پس از ذوب شدن در فضاهای خالی بین قطعات قرار می‌گیرد و آن‌ها را محکم به یکدیگر می‌چسباند. پوشش فلاکس باعث پایداری قوس الکتریکی ایجاد شده می‌گردد.
در عین حال بعنوان عایقی جهت ایجاد گاز محافظ و شکل‌گیری سرباره شناور بر روی سطح موردنظر قرار می‌گیرد و از این طریق مدت زمان خنک شدن جوش را افزایش می‌دهد. قطر پوشش فلاکس از روی قطر مغزی آن محاسبه می‌گردد.

بهترین الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه

بهترین الکترود جوشکاری برای ورق گالوانیزه E6011 است زیرا دارای پوشش فلاکس سلولزی است. پوشش سلولزی در برابر پوشش روی ایده آل است زیرا یک قوس تهاجمی ایجاد می‌کند ، کمترین محتوای سیلیکون را دارد و گازهای محافظ زیادی تولید می‌کند.
شما همچنین می‌توانید از میله E6010 استفاده کنید ، اما همه دستگاه‌های جوش نمی‌توانند آن را بسوزانند.

 

بهترین الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه

چرا الکترود سلولزی بهترین الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه است؟

بررسی اکترود‌های 6011 و 6010

الکترود 6011 بهترین الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه است ، زیرا با استفاده از همان آمپر ، یک E6011 یا E6010 قوس 60-70٪ قوی تری نسبت به سایر میله‌های معروف مانند E6013 یا E7018 ایجاد می‌کند. قوس قوی‌تر می‌تواند پوشش گالوانیزه را بسوزاند و فلز را عمیق کند و نفوذ عمیق را ارائه دهد.

مزیت دیگر این است که الکترودهای سلولزی کمترین میزان سیلیکون را دارند . این در هنگام جوشکاری پروژه‌های سنگین بسیار مهم است زیرا سیلیکون نقص ترک خوردگی روی را افزایش می‌دهد.

ترک خوردگی روی زمانی اتفاق می‌افتد که روی مذاب به مهره و منطقه متاثر از حرارت (HAZ) نفوذ کرده و آن‌ها را شکننده می‌کند. HAZ ناحیه کنار مهره است. این نواحی شکننده ممکن است تحت فشارهای باقیمانده یا خارجی قوی ترک بخورند.

پوشش‌های شار سلولزی نازک هستند ، اما بهترین محافظت از گاز محافظ را ارائه می‌دهند. این نه تنها امکان جوشکاری در شرایط باد را فراهم می‌کند بلکه امکان دستکاری گسترده الکترود را نیز فراهم می‌کند .

هنگامی که قوس را می زنید و گودال را تشکیل می‌دهید ، می‌توانید قوس را به قطر 1-3 الکترود به جلو و بر روی پوشش فلز روی حرکت دهید تا قبل از رسیدن گودال بسوزد.
پس از آن ، قوس را به عقب برگردانید و مکث کنید تا گودال پر شود. سپس چرخه را تکرار می‌کنید.

ما این را تکنیک شلاق و مکث می نامیم.به این ترتیب می‌توانید گالوانیزه ضخیم را بسوزانید و از ترک خوردگی روی ، تخلخل و پاشش جلوگیری کنید.

مزیت دیگر این الکترود سلولزی که بهترین الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه است ، که الکترودهای سلولزی یک پوشش سرباره نازک ایجاد می‌کنند که گودال را به سرعت جامد می‌کند. این باعث می‌شود آنها برای جوشکاری در همه موقعیت ها ، از جمله موقعیت عمودی به پایین (یا سرازیری) ایده آل باشند.
روکش عمودی هنگام جوشکاری فلزات نازک‌تر از 1/4 اینچ (6.4 میلی‌متر) مفید است ، که در تعمیر فولاد گالوانیزه رایج است.

هنگامی که فلز جوش در معرض دمای بسیار پایین قرار می‌گیرد، برای مثال ، پوشیده از برف است ، تمایل به شکننده شدن دارد. اگر ساخت بزرگ و سنگین باشد و ضربه بالایی داشته باشد ، ممکن است ترک بخورد.
مثلا یک دروازه سنگین ، میله‌های سلولزی فلز جوشی را ارائه می‌دهند که در دمای پایین انعطاف پذیر (الاستیک) باقی می‌ماند.

یکی از مشکلات الکترودهای E6010 این است که دستگاه های جوش کوچک نمی توانند آنها را بسوزانند . به همین دلیل ، الکترودهای E6011 تنها گزینه‌ای هستند اگر دستگاه جوشکاری چوبی سنگین ندارید. اگر جوشکار شما می‌تواند الکترودهای E7018 را بسوزاند ، می‌تواند الکترودهای E6011 را نیز بسوزاند.

همچنین الکترودهای E6011 می‌توانند با جریان مستقیم مثبت (DC+) و جریان متناوب (AC) کار کنند. با این حال ، الکترود‌های E6010 فقط با DC+ کار می‌کنند.

این تفاوت‌ها باعث می‌شود E6011s همه‌کاره و مناسب‌تر برای پروژه‌های جوشکاری خانگی یا سرگرمی ، مانند جوشکاری لوله‌های حصاری گالوانیزه باشد.

E6010 ها برای کارهای سنگین ترجیح داده می‌شوند، به عنوان مثال،  لوله‌ها و مخازن تحت فشار.

در نظر داشته باشید برای استفاده از این الکترود حتما از تکنیک شلاق زدن استفاده کنید.

بررسی الکترود 7014

این الکترود یکی از الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه است زیرا :

7014 یک الکترود جوشکاری با استحکام کششی 70000 PSI است که در حالت AC و DC کار می کند و دارای پوشش پودری آهنی است. 7014 برای جوشکاری سریع طراحی شده است ، بنابراین شما می‌توانید بدون نیاز به حمل یا بافتن گودال ، یک خط مستقیم را اجرا کنید.

سرباره غلیظ چیزی است که این الکترود را برای جوشکاری فولاد گالوانیزه ایده آل می‌کند. سرباره با لایه برداری آسان باید حاوی بیشتر روی و سایر آلاینده هایی باشد که می‌توان در خود فولاد یافت.

الکترود 6013
شما می‌توانید فولاد گالوانیزه را با الکترود 6013 جوش دهید زیرا دارای پوشش شار کم سیلیکون است و خطر ترک خوردگی روی را بسیار کم می‌کند. و یکی از الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه است.
علاوه بر این ، یک قوس به اندازه کافی قوی ایجاد می‌کند تا پوشش روی را بسوزاند و فلز زیر آن را جوش دهد. این الکترود بهترین برای جوشکاری ورق نازک است.

یک الکترود E6013 دارای پوشش شار غنی از کانی روتیل است. الکترود مشابهی که نتایج بهتری ارائه می دهد E7014 است.

E7014 تقریباً از هر نظر نسبت به E6013 برتری دارد زیرا :

  • سرباره کمتری ایجاد می‌کند.
  • دیدن گودال راحت تر است.
  • یک قوس قوی تر و پایدارتر ایجاد می کند.
  • به دلیل وجود پودر آهن در پوشش شار، سریعتر جوش می شود

از طرفی E6013 بهترین الکترود برای جوشکاری ورق گالوانیزه نازک است و پیدا کردن آن راحت تر است.

الکترود های روتیل با هر دستگاه جوشکاری که دارای آمپر کافی است کار می‌کند و راحت ترین الکترود برای استفاده است.

حال بیایید معایب الکترود روتیل را ببینیم :

  • شما نمی توانید گودال را به وضوح ببینید.
  • آنها بیشتر مستعد ورود سرباره هستند.
  • الکترودهای روتیل برای تکنیک شلاق و مکث طراحی نشده اند ، اما می‌توانید سعی کنید کمی به جلو حرکت کنید (قطر 1 میله) تا مقداری از روی را بسوزانید.
  • در نهایت ، این الکترود ها فلز جوش را ارائه می‌دهند که در سرمای شدید شکننده می‌شود. در نتیجه ، آنها برای کارهای سنگین در معرض چنین شرایطی مناسب نیستند زیرا ممکن است مفصل بشکند.

 آیا می توان ورق گالوانیزه را با الکترود های فولادی ضد زنگ جوش داد؟

جوشکاری فولاد گالوانیزه با استفاده از الکترود های فولادی ضد زنگ توصیه نمی‌شود زیرا فلز جوش ضدزنگ به ترک خوردگی روی بسیار حساس است.
علاوه بر این ، یک مسئله خوردگی گالوانیکی بین مهره ضد زنگ و فلز گالوانیزه وجود خواهد داشت. در نهایت ، این الکترود ها دود مضر تولید می‌کنند و خرید آنها گران است.

جوشکاران جدید فکر می‌کنند استفاده از الکترود های ضد زنگ برای حفظ مقاومت در برابر خوردگی اتصال خوب است.

اما همانطور که روی برای محافظت از فولاد زیر آن خورده می‌شود ، روی و فولاد هر دو برای محافظت از مهره ضد زنگ خورده می‌شوند. در نتیجه ، ناحیه کنار مهره ، بسته به محیط ، سریعتر از حد معمول خورده می‌شود.

 

بهترین الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه

نتیجه گیری

از آنجایی که فولاد گالوانیزه یک فولاد معمولی با روکش روی است ، الکترود‌های جوشکاری خاصی برای آن وجود ندارد ، بنابراین از الکترود های فولادی نرم استاندارد برای الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه استفاده کنید.

برخی از تولیدکنندگان الکترودهای بهینه‌سازی شده را برای این کار ارائه می‌کنند ، اما آنها همان الکترودهایی هستند که مواد شار اصلاح‌شده برای کاهش اندکی عیوب جوشکاری روی دارند.
پس گزینه مناسبی برای الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه نیستند.

بهترین الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه ، الکترودهای سلولزی E6010 و E6011 هستند. پس از آن ، روتیل E7014 و E6013.

الکترود‌های اصلی مانند E7018 دارای محتوای سیلیکون بالایی هستند که ممکن است منجر به ترک خوردن شود. بنابراین ، اگر می خواهید با این الکترود جوشکاری کنید ، همیشه بهتر است پوشش را بردارید.

در غیر اینصورت الکترودهای مناسب الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه نیستند.

در نهایت ، الکترودهای فولادی ضد زنگ نامناسب هستند ، زیرا مستعد ترک خوردگی روی هستند. بنابراین ، شما باید پوشش روی را به طور کامل از بین ببرید.

امیدواریم خواندن این مقاله برایتان مفید بوده باشد.

آیا شما تجربه جوشکاری ورق گالوانیزه را داشته اید؟

از چه الکترودی استفاده کردید؟

از نتیجه کار چقدر راضی بوده اید؟

لطفا برایمان بنویسید تا ما و دیگران از تجربه شما استفاده کنیم. ممنون که تا انتهای مقاله همراهمان بودید.

support
دیدگاه کاربران
1 دیدگاه
  • حمید جعفری 1 شهریور 1401 / 2:14 ب.ظ

    ممنون از مطلب مفید و کاربردی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *