راهنمای عملی فرایند نصب و اجرای تیرچه کرومیت

نصب و اجرای تیرچه کرومیت

مهندسین و کارفرمایان همواره به دنبال ارزان‌ترین و راحت‌ترین راهکارهای موجود برای اجرای سقف در ساختمان‌ها بوده‌اند. اجرا سقف با استفاده از تیرچه کرومیت از متداول‌ترین روش‌های امروزی در ساخت بناها‌ می‌باشد؛ سقف کرومیت در واقع از کنار هم قرار گرفتن تیرچه‌های کرومیت ساخته می‌شود و به دلیل مقرون به‌صرفه بودن و مزایای متعددی دیگری که دارد محبوبیت زیادی پیدا کرده است. شما برای انتخاب تیرچه کرومیت برای اجرای سقف‌های خود ابتدا باید از  فرایند نصب آن آگاهی داشته باشید؛ اگر می‌خواهید در رابطه با فرایند نصب و اجرای تیرچه کرومیت، اطلاعات بیشتری کسب کنید با ما در بلاگ آهن بازار همراه شوید.

مراحل نصب و اجرای تیرچه کرومیت

در ساختار سقف تیرچه کرومیت، تیرچه‌های کرومیت به عنوان عنصر اصلی به کار می‌روند که به صورت افقی و در فاصله‌های منظم بر روی اسکلت فلزی یا بتنی قرار داده می‌شوند. این تیرچه‌ها معمولاً دارای شکل مستطیلی یا مربعی هستند.

سقف تیرچه کرومیت مراحل نصب و اجرای گام به گام
سقف تیرچه کرومیت مراحل نصب و اجرای گام به گام

اجزای سقف کرومیت به شرح زیر می‌باشند:

  • تیرچه فولادی با جان باز (تیرچه کرومیت)
  • میلگردهای حرارتی
  • بلوک پر کننده
  • کلاف عرضی
  • بتن رویه

حال پس از آشنایی با اجزای سقف تیرچه کرومیت مراحل نصب و اجرای آن را گام به گام با یکدیگر بررسی می‌کنیم:

1.بررسی ساختار تیرچه‌کرومیت

از آن‌ جایی که تیرچه‌های کرومیت قطعاتی پیش‌ساخته هستند و به همین منظور پیش از نصب حتما باید به خوبی بررسی شوند. این قطعات نباید هیچ گونه خمیدگی، شکستگی، زنگ زدگی یا مشکل دیگری داشته باشند چرا که وجود مشکل در ساختار فیزیکی تیرچه‌ها فرایند ساخت‌ و‌ ساز را به چالش خواهد کشید.

2. فرایند نصب تیرچه‌کرومیت

در فرایند نصب و اجرای تیرچه کرومیت ابتدا لازم است که اندازه تیرچه‌ها از روی سازه توسط پیمانکار اجرای سقف برداشته شوند. اندازه‌ی تیرچه‌ها یا باید بر روی سازه طوری نوشته شود که بر اثر بارندگی و یا راه رفتن جوشکار اسکلت و افراد دیگر به راحتی پاک نشود و یا بر روی نقشه درج گردد. در صورتی که هر یک از تیرچه‌های بزرگ یا کوچک که بریده شده‌اند با توجه به اندازه‌ی خود در دهانه‌های معین قرار نگیرند، ظاهر و کیفیت کار از بین می‌رود.

تیرچه‌های کرومیت باید با فواصل مشخص (اغلب ۷۰ سانتی‌متری) بر روی دهانه‌ی سقف قرار بگیرند. در صورتی‌که نبشی بالای تیرچه کرومیت هم‌تراز با تیر‌های سقف بود و سیستم مشکل خاصی نداشت، ورق‌های زیرین تیرچه کرومیت به تیر‌های سقف جوش می‌شوند. این مرحله از نصب تیرچه کرومیت دقت زیادی را می‌طلبد به نحوی که تیر‌ها همگی باید در یک راستا با زاویه دقیق نصب شوند.

۳. گذاشتن بلوک‌ها

در زمان بلوک‌گذاری لازم است پیش از هر چیزی به سلامت بلوک‌ها توجه کرد. بلوک‌ها نباید ترک و شکستگی داشته باشند و همچنین باید با فواصل منظم در کنار هم قرار بگیرند. جنس این بلوک‌ها می‌تواند سفال، بتن یا یونولیت باشد که در این بین بلوک‌های يونوليتی طرفدار بیشتری دارند.

دلیل محبوبیت یونولیت‌ها وزن سبک و مقاومت بالا است. نیازی به سفت کردن بلوک‌ها در این مرحله نیست فقط باید دقت کرد که تمامی بلو‌ک‌ها از هر جنسی که باشند دقیقاً در لبه تیر‌ها قرار گرفته باشند تا در زمان بتن‌ریزی سقوط نکنند. توجه داشته باشید که یونولیت‌ها باید از هر طرف حدود بیست سانت با سر تیرچه‌ها فاصله داشته باشد تا بر اثر جوشکاری ذوب نشود.

۴. اجرای کلاف‌های عرضی

هنگام اجرای تیرچه کرومیت در این مرحله، محل‌های مناسب برای قرار‌گیری کلاف‌های عرضی مشخص می‌شود. پس از آن کلاف‌ها و آرماتور‌ها در مکان قرار گرفته به خوبی جوش می‌شوند. این فرایند تحت دو روش صورت می‌گیرد.

در سقف کرومیت برای دهانه‌های تا 5.5 متر حداقل یک کلاف عرضی و در دهانه‌های بزرگتر کلاف‌ها باید به نحوی اجرا شود که فاصله دو کلاف مجاور از هم 2.5 متر بیشتر نباشد. عرض حداقل این کلاف ۱۰ سانتیمتر و حداقل شامل دو میلگرد به قطر حداقل ۱۲ میلیمتر است‌‌.

۵. اجرای میلگردهای حرارتی

برای مقابله با تنش‌های ناشی از تغییرات دما، میلگردهای حرارتی در جهت عمود بر تیرچه‌ها در قسمت بالایی نصب می‌گردند.

برای اجرای این سیستم حتماً باید لیست قیمت میلگرد 8 یا 6 را در نظر بگیرید چراکه رایج‌ترین فاکتور مورد استفاده در این سیستم این دو نوع میلگرد هستند. این میلگردها به صورت عمود بر سقف در تقریبا 2 سانتی متر بالاتر از بتن نصب می‌شوند.

۶. بتن ریزی سقف کرومیت

مهم‌ترین و آخرین مرحله‌ی نصب و اجرای تیرچه کرومیت، بتن‌ریزی است. در فرایند بتن‌ریزی کل سیستم باید با بتن مرغوب و با ترکیبات متعادل و مناسب به صورت یک‌دست پوشیده شود تا کل سیستم سقف کرومیت تکمیل گردد. بتن رویه قسمتی از تیر مرکب است که پس از جاگذاری تیرچه‌ها و بلوک‌ها بتن‌ریزی می‌گردد. بتن رویه پس از آنکه به مقاومت مورد نیاز رسید به کمک عضو کشی فولادی (تیرچه فولادی با جان باز) بار وارد بر سقف‌ها را تحمل می‌کند.

مزایای اجرای سقف تیرچه کرومیت

  • حذف شمع‌ها
  • سرعت اجرای بالای سقف
  • امکان اجرای همزمان دو یا چند سقف
  • عدم نیاز به جک در زیر سقف جهت بتن ریزی
  • سهولت در اجرا به دلیل وزن پایین
  • وزن نسبتاً پایین تیرچه‌ها نسبت به سقف‌های مشابه در نتیجه کاهش وزن سقف
  • کاهش مصرف تیرچه
  • سادگی اجرای انواع تأسیسات به دلیل وجود فضایی مناسب میان تیرچه‌ها
  • سهولت اجرای سقف‌هایی با دهانه‌های بلند
  • کاهش هزینه تمام شده
  • یکپارچگی سازه به دلیل جوش تیرچه به اسکلت و در نتیجه استحکام بیشتر
ساختار سقف تیرچه کرومیت
در ساختار سقف تیرچه کرومیت، تیرچه‌های کرومیت به عنوان عنصر اصلی به کار می‌روند

 سخن آخر

اگر به دنبال سقفی ایمن و راحت در اجرا، برای ساخت بناهای خود می‌گردید، سقف‌های تیرچه کرومیت را در نظر داشته باشید. ما در این مطلب راجع‌به فرایند نصب و اجرای تیرچه کرومیت صحبت نمودیم. در صورتی‌که شما قصد خرید تیرچه کرومیت را دارید، می‌توانید محصولات ما در «آهن بازار» را انتخاب کنید.

شرکت آهن بازار، گروهی از متخصصان صنعت فولاد هست که با تجربه و توانمندی‌های خود، به تامین و خرید محصولات فولادی در ایران می‌پردازد. این شرکت، با امکاناتی مانند انبار سرپوشیده به مساحت ۱۰ هزار مترمربع و ارائه گواهینامه‌های کیفیت، همواره به دنبال فراهم‌کردن محیط امن برای مشتریان و صنایع تولیدی است.

منابع: eghtesadonlineacademyofcivil

Sohamarketing
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *