فوم پلی اتیلن، یکی از مواد پر کاربرد در صنایع مختلف است که در روند ساختوساز جهت عایق کاری لوله و اتصالات از آن استفاده میشود، استفاده از آن، موجب صرفه جویی در مصرف انرژی می شود.اگر دوست دارید، درباره فوم پلی اتیلن بیشتر بدانید، با ما در بلاگ آهن بازار همراه باشید.
فوم پلی اتیلن چیست؟
فوم پلی اتیلن مادهای دوفاز است که از فاز جامد پلی اتیلن فشرده و تعداد زیادی حباب هوای محبوس شده در بافت پلی اتیلن تولید میشود. تراکم بالای حبابهای ریز هوا در بافت این ماده باعث میشود خاصیت عایقکاری و مقاومت حرارتی و صوتی این ماده بسیار بالا باشد از طرفی به دلیل اینکه این ماده از مواد پلیمری تولید شده است مقاومت بالایی در مقابل رطوبت و مواد اسیدی رقیق از خود نشان میدهد. بازه کاری ین فوم را میتوان بین 35 درجه سانتیگراد زیر صفر تا 80 درجه سانتیگراد بالای صفر در نظر گرفت.
خواص فوم پلی اتیلن
این ماده به دلیل داشتن خواص فیزیکی و شیمیایی متعدد نسبت به سایر فومها دارای برتری میباشد که از آن جمله میتوان به مقاومت بالا در برابر حرارت، رطوبت، جریان الکتریکی، و شوکهای مکانیکی اشاره کرد. باتوجهبه مواد سازنده پلی اتیلن، این ماده برای انسان و سایر موجودات خطرت زیستی نداشته و کاملاً غیرسمی میباشد. همچنین ساختار آن به نحوی است که طول عمر بالایی داشته و در صورت نگهداری مناسب طی زمان دچار فرسودگی نمیشود.
قیمت فوم پلی اتیلن تابع متغیرهایی مانند جنس، ضخامت، ابعاد، عرضه و تقاضای بازار، نوع پوشش و قیمت ارز میباشد.
مزایای استفاده از فوم پلی اتیلن
- صرفه اقتصادی
- امکان استفاده ساده
- امکان اتصال با چسب مخصوص
- قابلیت جذب بالای ضربه و حرارت
- وزن پایین و امکان حمل و نقل ساده
- عایقبندی مناسب حرارت، رطوبت و صدا
- مقاومت در برابر مواد شیمیایی، اسیدی و بازی
- انعطافپذیری، مقاومت در برابر ضربه و برشپذیری
- طول عمر بالا و مقاومت در برابر شرایط محیطی نامساعد
معایب فوم پلی اتیلن
- قیمت بالاتر نسبت به عایقهای معدنی
- اشتعالپذیری در دماهای بالا
- محدودیت بازه دمای کاری
کاربردهای فوم پلی اتیلن
- کاربرد در صنایع خواب و راحتی
- عایقکاری لولههای گرمایشی
- کاربرد در محوطه و کفسازی
- کاربرد در صنایع مد و پوشاک
- عایقکاری لولههای صنعتی
- کاربرد در صنایع بستهبندی
- کاربردهای آموزشی
- کاربردهای ورزشی
نحوه تولید فوم پلی اتیلن
همانطور که از اسم این محصول پیداست از پلیمرهای نفتی تولید شده است، این پلیمرهای متراکم در ترکیب با حبابهای ریز هوا تحت شرایط خاص فیزیکی منجر به تولید فوم پلی اتیلن میشود که به دلیل تخلخل بالا این ماده را تبدیل به عایقی قوی در برابر حرارت، برودت، و رطوبت نموده است از طرفی باتوجهبه اینکه پلیمر استفاده شده خود عایق الکتریکی میباشد، این ماده مقاومت الکتریکی بالایی از خود نشان میدهد. خواص مطرح شده باعث شده است که این ماده در صنایع مختلف بسیار مورد استقبال تولیدکنندگان قرار بگیرد.
انواع فوم پلی اتیلن
1) رولی
2) لولهای
3) تختهای
4) فشرده
5) با روکش آلومینیم
6) چسبی
7) میلهای
فوم پلی اتیلن رولی
یکی از روش های تولید این محصول بهصورت رول شده است و در ضخامتهای مختلف از 1 تا 35 میلیمتر تولید و عرضه میشود چگالی این ماده بسیار پایین و در حدود 20 تا 25 کیلوگرم بر مترمکعب میباشد. این ماده بسته به نیاز مشتری میتواند در رنگبندیهای مختلف تولید گردد. مقاومت حرارتی این ماده بسیار بالا بوده در حدی که رسانش حرارتی آن را میتوان در حدود 0.042 تخمین زد که کاربریهای عایقکاری را به این ماده بخشیده است.
یکی از عوامل تأثیرگذار بر قیمت فوم پلی اتیلن رولی، استفاده یا عدم استفاده از روکش در تولید این ماده میباشد.
خواص فوم پلی اتیلن رولی
- امکان استفاده راحت در صنایع
- عدم ایجاد آلودگیهای زیستی
- مقاومت در برابر آلودگیهای زیستی و جانوری
فوم پلی اتیلن لولهای (عایق لوله)
این نوع از محصول بهصورت لولهای در قطرها، ضخامتها و رنگبندی مختلف تولید میشود. امکان تولید آن در طولهای مختلف وجود دارد که باتوجهبه کاربری آن تولید میگردد. از این نوع فوم پلی اتیلن در عایقکاری لولههای 3/8 اینچ تا 2 اینچ میتوان استفاده کرد. باتوجهبه نحوه تولید، هزینه ساخت نهایی این نوع فوم به نسبت فوم رولی پایینتر است. باتوجهبه اینکه این نوع فوم پلی اتیلن صرفاً بهمنظور عایقکاری مورداستفاده قرار میگیرد باید توجه داشت که بازه استاندارد دمایی استفاده از این نوع عایق بین 30- تا 90 درجه سانتیگراد میباشد.
قیمت فوم پلی اتیلن لولهای
قیمت فوم لولهای تابعی از قطر، ضخامت، و طول آن میباشد همچنین عوامل عمومی نظیر عرضه و تقاضا و قیمت ارز نیز بر قیمت آن تأثیرگذار است.
کاربرد فوم پلی اتیلن لولهای
1-عایق بندی لوله های آب مصرفی
2-عایق کردن لوله های گرمایشی و سرمایشی
3-استفاده به عنوان پوشش در برابر پوسیدگی لوله ها
4-استفاده در صنایع مختلف جهت مقاومت در برابر ضربه
فوم پلی اتیلن تختهای (ورقهای)
این نوع فوم بهصورت استاندارد در ضخامتهای 20 الی 150 میلیمتر و ابعاد 1*2 متر و رنگبندی مختلف تولید و عرضه میشود.
کاربرد فوم پلی اتیلن تختهای
- باتوجهبه شکلپذیری این ماده در تولید تشکها و تجهیزات خواب استاندارد و درمانی استفاده میشود
- باتوجهبه الاستیسیته بالا که منجر به حفظ شکل اولیه ماده میشود، در صنایع مبلسازی کاربرد فراوان دارد
- مانند سایر فومهای پلی اتیلن از این نوع فوم نیز در بستهبندی محصولات استفاده میشود.
- باتوجهبه ساختار ضربهپذیر و خطرات زیستی پایین جهت کفپوش محیط بازی کودکان استفاده میشود.
فوم پلی اتیلن فشرده
مدل فشرده این فوم دانسیته بالاتری به نسبت سایر انواع این فوم دارد و در تنوع رنگی و ابعادی مختلف تولید و عرضه میشود این فوم باتوجهبه چگالی بالاتر، مقاومت و ضربهپذیری بالاتری از خود نشان میدهد که استفاده از آن را در صنایع با کاربری روزانه بیشتر میکند.
کاربرد فوم پلی اتیلن فشرده
- صنعت پوشاک مانند کیف و کفش
- صنایع خودروسازی و تجهیزات وابسته
- مصارف در مهندسی پزشکی و صنایع وابسته
- استفاده بهعنوان ضربهگیر در صنایع و بستهبندی
فوم پلی اتیلن متالایز با روکش آلومینیوم
نوع فویل دار ( روکشدار) در رنگها و ابعاد مختلف جهت کاربریهای گوناگون تولید و مورداستفاده قرار میگیرد در این نوع از فوم یک لایه نازک از فلز آلومینیم بر روی فوم بهعنوان پوشش قرار میگیرد. این لایه آلومینیمی باعث میشود مقاومت عایق در برابر رطوبت افزایش یابد.
کاربردهای فوم پلی اتیلن متالایز
- بستهبندی و پکینگ
- عایقکاری سقف سولهها و انبارها
- به دلیل جلوه بصری در صنایع تزیینی کاربرد دارد
- کاربری در ساختوسازهای مسکونی، تجاری و صنعتی
فوم پلی اتیلن چسبی
نوع پشت چسبدار این محصول نیز کاربرد فراوانی جهت عایقبندی محصولات در برابر رطوبت دارد که در ابعاد و اندازههای گوناگون تولید میگردد. استفاده از چسب در پشت این محصول موجب بالا رفت طول عمر و کارایی آن میشود. یکی از عوامل مؤثر بر قیمت این محصول، نوع و کیفیت چسب استفاده شده در تولید محصول میباشد. استفاده از چسب نامرغوب میتواند بر عملکرد و طول عمر فوم تأثیر منفی بگذارد باتوجهبه این موضوع استفاده از فوم پلی اتیلن پشت چسبدار مرغوب توصیه میشود. این محصول علاوه بر مقاومت زیاد در برابر رطوبت، کارایی بالایی در جذب ارتعاشات، صدا، حرارت و… دارد.
فوم پلی اتیلن میلهای
تفاوت اصلی نوع لولهای و میلهای این است که در مدل لولهای داخل فوم سوراخی سرتاسری ایجاد میشود تا امکان عایقکاری لوله به وجود آید؛ ولی در نوع میلهای، استوانهای توپر تولید میشود. ابعاد استاندارد قطر این مدل میلهای فوم از 10 میلیمتر تا 50 میلیمتر متغیر است که بنا به نیاز متری تولید میشود.
کاربرد فوم پلی اتیلن میلهای
- صنایع ساختمانسازی
- کاربردهای صنعتی و تولیدی
- استفادههای آموزشی و ورزشی
- عایق درزبند در صنایع درب و پنجره
سخن پایانی
فوم پلی اتیلن یکی از کاربردیترین محصولات در صنایع مختلف میباشد که با خواص خود نظیر عایق حرارت، رطوبت، صوت، انعطافپذیری، لرزه و ضربهگیری کاربردهای فراوانی پیدا کرده است. باتوجهبه کاربریهای متفاوت این ماده، در اشکال و ابعاد مختلف تولید میشود. مهندسین و همکاران گرامی میتوانند جهت سفارش و تهیه انواع این محصول باکیفیت مدنظر با کارشناسان آهن بازار در ارتباط باشند.